Veniturile AFI Europe în România au crescut cu 7% anul trecut, la 39,4 mil. euro

Veniturile AFI Europe în România au crescut cu 7% anul trecut, la 39,4 mil. euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2016

Veniturile AFI Europe din închirierea centrelor comerciale AFI Palace Cotroceni și AFI Palace Ploiești și a primelor trei clădiri din complexul de birouri AFI Park au totalizat, anul trecut, 39,4 milioane euro, în creștere cu 7% față de 2014, potrivit raportului financiar al companiei.  Îm 2015, compania a finalizat construcția unei noi clădiri de birouri din complexul AFI Park din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a proiectelor finalizate de AFI Europe în România, cu o suprafață de 150.000 de metri pătrați, era estimată la finele anului trecut la aproape 590 de milioane de euro, din care 86  milioane de euro cele trei clădiri de birouri și 502, 7 milioane de euro mallurile din București și Ploiești.

Clădirile de birouri, cu o suprafață închiriabilă de circa 38.000 de metri pătrați, au o rată de ocupare de 97%, chiria medie fiind de 13,8 euro/mp/lună, în timp de yieldul (randamentul) este estimat în jurul a 8%.

Mallurile au o rată de ocupare de 98%, o chirie medie de 25,9 euro/mp/lună și un randament de 7,56%-8,18%.

Centrul comercial AFI Europe Cotroceni a pierdut în primele nouă luni aproape 5.000 de vizitatori pe zi CITEȘTE ȘI Centrul comercial AFI Europe Cotroceni a pierdut în primele nouă luni aproape 5.000 de vizitatori pe zi

Cel mai mare proiect al AFI Europe în România este centrul comercial din București, cu o suprafață de 82.400 metri pătrați, prima investiție de pe piața românească, evaluat la 435 milioane de euro.

Retailerii din AFI Palace Cotroceni au avut, anul trecut, vânzări de 217,3 milioane de euro, în creștere cu 6% față de 2014. Veniturile din chirii ale centrului commercial au totalizat 30,7 milioane de euro, mai mult cu 3% comparativ cu anul precedent.

Mallul din Ploiești este estimat la 67,7 milioane de euro.

Venitul operațional net al AFI Palace Ploiești a fost de peste 4 milioane de euro în 2015, fiind cu peste 6% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a lui 2014. Vânzările retailerilor din centrul comercial din Ploiești au înregistrat o creștere semnificativă anul trecut, cu 24% în trimestrul 4 2015 și cu 23% pe parcusul anului trecut, față de cele din anul precedent. Gradul de ocupare actual al AFI Palace Ploiești este de peste 99%. 

AFI Europe activează în Cehia, Serbia, Bulgaria, Polonia și Germania, piața românească fiind cea mai importantă din punct de vedere al portofoliului de active imobiliare deținute.

Portofoliul AFI Europe în România, proiecte finalizate și terenuri deținute în vederea dezvoltării de alte proiecte, avea, în decembrie anul trecut, o valoare de 747,8 milioane de euro, față de 679 milioane de euro cu un an înainte.

Compania mai deține terenuri în București, Arad și Brașov, unde intenționează să dezvolte proiecte imobiliare. În prima parte a anului, AFI Europe finalizează și construcția ultimelor două clădiri de birouri din AFI Park, de lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni. 

AFI Europe a obținut o finanțare suplimentară de 6 milioane euro pentru mall-ul din Ploiești CITEȘTE ȘI AFI Europe a obținut o finanțare suplimentară de 6 milioane euro pentru mall-ul din Ploiești

“AFI Europe România a încheiat trimestrul 4 și întregul an 2015 cu rezultate operaționale și financiare excelente. Odată cu finalizarea clădirii de birouri AFI Park 4&5, portofoliul nostru a crescut la 180.000 de mp închiriabili. De asemenea, pentru AFI Palace Cotroceni am finalizat anul trecut două extinderi, iar alte dezvoltări sunt plănuite pentru centrele comerciale din Cotroceni și Ploiești în 2016. Rezultatele financiare foarte bune și cifrele pozitive la nivel microeconomic ale României ne încurajează să începem noi proiecte, precum noul centru comercial (45.000 mp)  ce va fi dezvoltat în Brasov și proiectul de birouri (50.000 mp) de pe Șoseaua Progresului din București, a căror construcție este plănuită să demareze anul acesta”, a declarat, într-un comunicat,  David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Europe operează în România din 2005 și este parte a AFI Properties.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
romania
rezultate