Wetterbest anunță dublarea profitului în S1. Fondatorul Dragoș Irimescu își numește fiul director general

Wetterbest anunță dublarea profitului în S1. Fondatorul Dragoș Irimescu își numește fiul director general
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Grupul Wetterbest, unul dintre jucătorii din industria locală de sisteme pentru acoperișuri, anunță pentru primul semestru al acestui an o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei (+65% față de perioada similară a anului 2016), un profit consolidat de 7 milioane de lei (de două ori mai mare) și volume de 2.000.000 metri pătrați (+40%).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru 2017, reprezentanții companiei au în plan investiții totale în valoare de 1 milion de euro, alocate în special achiziționării de utilaje, extinderii liniilor de producție și dezvoltării infrastructurii.

În același timp, Dragoș Irimescu, fondatorul Wetterbest, a anunțat numirea fiului său, Dragoș Irimescu, în funcția de director general.

În vârstă de 27 de ani, Valeriu Irimescu lucrează în cadrul companiei din 2011, ocupând de-a lungul timpului mai multe poziții. În perioada 2014 – 2016, a ocupat funcția de Director Vânzări, fiind responsabil direct de operațiunile de vânzări. A absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Administrație și Afaceri, Specializarea Administrarea Afacerilor și Masteratul de Management al Riscului în Afaceri Internaționale din cadrul ASE. De asemenea, în 2016 a finalizat cursurile Entrepreneurial MBA în cadrul Assebus București.

Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net CITEȘTE ȘI Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net

Wetterbest a demarat vânzările pe piețle externe în șapte țări din Europa: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Belgia și Franța. Compania estimează că în 2017 va exporta circa 100.000 metri pătrați, în valoare de 1 milion de euro. Wetterbest estimează că în 2019 exporturile vor reprezenta 10% din totalul cifrei de afaceri. Pe viitor, țintește extinderea vânzărilor și pe alte piețe importante, cum ar fi Polonia, Ucraina, Austria și Germania.

Wetterbest produce țiglă metalică și accesorii la cele două fabrici de la Băicoi (jud. Prahova) și Podari (jud. Dolj), unde lucrează circa 250 de angajați.

În 2016, Grupul Wetterbest a obținut o cifră de afaceri de 148 de milioane lei și un profit consolidat de 12 milioane de lei, deținând o cotă de piață de aproximativ 15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
wetterbest
dragos irimescu
acoperisuri