Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, suspendată la Cluj-Napoca

Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, suspendată la Cluj-Napoca
scris 10 oct 2020

Autoritățile din județul Cluj au instituit, vineri după-amiază, restricții în localitățile unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depășește 1,5 la o mie de locuitori, pentru următoarele zece zile fiind restricționată activitatea unor agenți economici din domeniul HoReCa și al jocurilor de noroc.

Conform Hotărârii nr. 46 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, în localitățile Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Florești, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic și Vad se suspendă, pentru următoarele 10 zile, cu posibilitate de prelungire, activitatea cafenelelor și restaurantelor din interiorul clădirilor, activitatea operatorilor de jocuri de noroc cu excepția celor care eliberează bilete, activitatea cinematografelor și a instituțiilor care organizează spectacole, scrie News.ro.

Premierul Orban promite continuarea plății șomajului tehnic pentru angajații din HoReCa și subvenționarea locurilor de muncă menținute CITEȘTE ȘI Premierul Orban promite continuarea plății șomajului tehnic pentru angajații din HoReCa și subvenționarea locurilor de muncă menținute

Localurile din interiorul unităților de cazare precum hoteluri sau pensiuni îi vor servi doar pe clienții cazați, iar celelalte restaurante vor putea prepara hrană care să nu fie consumată în local. În localitățile menționate, barurile, cluburile și discotecile rămân închise.

CJSU Cluj a modificat, de asemenea, scenariile de funcționare ale unor unități de învățământ din județ. Astfel, s-a decis trecerea, începând cu 12 octombrie, la scenariul de funcționare 2 pentru Liceul Teoretic “Petru Maior” din Gherla și Școala Gimnazială Cuzdrioara, precum și trecerea la scenariul funcționare 1, pentru Grădinița cu program normal Bunești Cătun, comuna Mintiu Gherlii, pentru Școala Primară Bunești Sat, comuna Mintiu Gherlii, Școala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii,  Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, comuna Mintiu Gherlii.

viewscnt
Afla mai multe despre
cluj-napoca
restaurante
cafenele