ANPC a primit deja reclamații în urma campaniei de reduceri Black Friday. Principalele sesizări

ANPC a primit deja reclamații în urma campaniei de reduceri Black Friday. Principalele sesizări
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2019

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a primit deja plângeri cu privire la practici ilegale ale comercianților în sezonul de reduceri Black Friday din luna noiembrie, iar principalele nereguli reclamate sunt legate de faptul că prețul nu era de fapt redus așa cum susținea magazinul respectiv, a declarat, vineri, Paul Anghel, directorul general al autorității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

El a participat la o conferință pe tema siguranței alimentelor și, la plecare, a fost întrebat de jurnaliști dacă ANPC a primit deja plângeri cu privire la sezonul de reduceri Black Friday recent încheiat, scrie Agerpres.

După 2 ani de pregătiri, Auchan a deschis supermarketul din Obor CITEȘTE ȘI După 2 ani de pregătiri, Auchan a deschis supermarketul din Obor

"Din nefericire, sunt (reclamații - n.r.), deși, înainte de această campanie de Black Friday, noi am avut o tematică în care am verificat absolut toate site-urile mari și site-urile față de care au existat de-a lungul timpului sesizări sau reclamații. Și după această campanie, au fost înregistrate sesizări și reclamații, atât în București, cât și în țară", a spus Anghel.

El nu a putut preciza câte plângeri s-au înregistrat în total.

"Vreau să vă spun, în schimb, că s-au reclamat întârzieri la livrarea produselor, s-au reclamat produse ca fiind cu alte caracteristici decât cele comandate și, în general, principalele probleme au vizat prețul diferit, în sensul în care campania promoțională spunea că prețul este redus cu x%, însă acel preț nu era redus față de prețul din ultimele 30 de zile, așa cum spune legea", a adăugat reprezentantul ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
black friday