Avincis Vinuri, compania lui Valeriu Stoica, a recuperat anul trecut din pierderi, dar nu reușește să obțină profit

Avincis Vinuri, compania lui Valeriu Stoica, a recuperat anul trecut din pierderi, dar nu reușește să obțină profit Galerie foto

Valeriu Stoica (dreapta), la inaugurarea Cramei Avincis

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 2 iun 2016

Compania Avincis Vinuri, deținută de Cristiana și Valeriu Stoica, a avut anul trecut pierderi nete de 378.000 de lei (85.000 de euro) de aproape șase ori mai mici decât cele raportate în anul anterior, care s-au ridicat la 2,5 milioane de lei (563.000 de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, afacerile companiei au urcat la 3,9 milioane de lei (870.000 de euro), cu 18% mai mult decât vânzările înregistrate în 2014.

Avincis Vinuri a avut anul trecut 14 angajați.

În ultimii cinci ani (2011-2015), producătorul de vinuri a înregistrat afaceri cumulate de 12,4 milioane de lei (2,8 milioane de euro) și pierderi cumulate de 13,9 milioane de lei (3,16 milioane de euro), potrivit calculelor Profit.ro. Cea mai mare pierdere – de 9,2 milioane de lei (2 milioane de euro) a fost raportată în 2013.

Fostul ministru liberal al Justiției și partener fondator al casei de avocatură Stoica&Asociații împreună cu soția sa au decis, în 2007, să restaureze conacul familiei, situat în regiunea Drăgășani (județul Vâlcea), acolo unde mama Cristianei Stoica își petrecerea vacanțele în copilărie. Soții Stoica au vrut astfel să redea farmecul de odinioară domeniului familial dar și viei, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul companiei.

Avincis Vinuri, compania lui Valeriu Stoica, a recuperat anul trecut din pierderi, dar nu reușește să obțină profit

Astfel, Vila Dobrușa este locul unde se produc vinurile Avincis, iar podgoria aferentă se întinde pe 30 de hectare unde se cultivă soiuri de vin precum Crâmpoșie, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Fetească Regală, Pinot Gris, Tămâioasă Românească, Merlot, Pinot Noir sau Negru de Drăgășani.

Vinurile lui Isărescu și-au subțiat profitul cu un sfert CITEȘTE ȘI Vinurile lui Isărescu și-au subțiat profitul cu un sfert

La Crama Avincis – Vila Dobrușa se pot face și vizite și degustări care pornesc de la 45 de lei de persoană. De pildă, o degustare de trei vinuri, care include și vizitarea cramei și domeniului precum și o gustare, prețurile sunt de 45 de lei de persoană, iar pentru o degustare de cinci vinuri (tot cu vizitarea cramei și a domeniului și o gustare), prețul este de 67 de lei de persoană.

Vinurile Avincis sunt disponibile în restaurante și magazine specializate din București și alte 22 de orașe din țară, dar și în câteva magazine online. De asemenea, vinurile produse la Vila Dobrușa ajung la export în magazine de profil dn Belgia și din Anglia.

Prețurile vinurilor Avincis pornesc de la 41 de lei (pentru Cabernet Sauvignon) și poate ajunge și la 116 lei (pentru Cuvée Grandiflora – un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvingnon), potrivit informațiilor disponibile pe site-ul unuia dintre magazinele online.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeriu stoica
avincis vinuri
vila dobrusa
productie de vinuri