Comercianți care folosesc platforma Amazon sunt prinși la mijloc în conflictul comercial dintre SUA și China

Comercianți care folosesc platforma Amazon sunt prinși la mijloc în conflictul comercial dintre SUA și China
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2019

Mulți comercianți importanți care folosesc platforma Amazon au fost informați săptămâna trecută de WorldFirst, o companie internațională de transfer de bani, că filiala americană a acesteia va fi închisă imediat, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Acționarii WorldFirst au luat decizia să oprească operațiunile din SUA. În consecință, nu vom  mai putea să vă oferim produsele și serviciile noastre”, potrivit unui email adresat clienților, scrie News.ro.

WorldFirst nu a oferit o explicație pentru această decizie bruscă, iar un client al Amazon a spus că a fost un șoc.

Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România

Compania a precizat că filiala din SUA este rebranduită sub numele de Omega, va funcționa independent de WorldFirst, iar de pe 30 ianuarie nu au mai putut fi efectuate tranzacții noi.

Potrivit comercianților, închiderea filialei americane a WorldFirst a avut legătură directă cu achiziția companiei mamă a acesteia, care este înregistrată în Marea Britanie, de către gigantul financiar-tehnologic chinez Ant Financial.

Ant, o afiliată a Alibaba și compania mamă a Alipay, a anunțat că se află în negocieri avansate, din decembrie, în vederea cumpărării WorldFirst, pentru aproximativ 700 de milioane de dolari.

Ant nu a reușit să intre pe piața americană din cauza opoziției administrației Trump. Anul trecut, Comisia pentru Investiții Străine din Statele Unite a respins tentativa Ant de a cumpăra MoneyGram pentru 1,2 miliarde de dolari, din motive de securitate națională.

Vineri, Financial Times a relatat, citând două persoane apropiate situației, că WorldFirst a oprit brusc operațiunile americane, pentru a evita ca achiziția să fie deturnată de autoritățile de reglementare din Statele Unite.

Filiala americană a WorldFirst are sediul în Austin, Texas, iar compania mai are angajați la San Francisco. O persoană a declarat pentru Financial Times că închiderea activităților are ca rezultat pierderi masive de locuri de muncă.

WorldFirst nu a răspuns solicitărilor de informații.

Acesta este cel mai recent caz de pierderi colaterale rezultate în urma conflictului dintre Statele Unite și China, care se concentrează pe dezechilibrul comercial, precum și pe furtul de proprietate intelectuală de către companiile chineze.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sua
china