CPI Property, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, vrea deja să vândă mall-ul din România, abia preluat în urmă cu 1 an. Tranzacția a fost cea mai mare achiziție din istoria grupului ceh

CPI Property, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, vrea deja să vândă mall-ul din România, abia preluat în urmă cu 1 an. Tranzacția a fost cea mai mare achiziție din istoria grupului ceh
scris 3 apr 2018

Dezvoltatorul imobiliar CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, ia deja în calcul vânzarea centrului comercial Felicia Shopping Center din Iași, la doar un an de la achiziția proprietății.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În martie anul trecut, CPI Property a finalizat preluarea Felicia Center și a altor 10 proprietăți comerciale din Cehia, Polonia și Ungaria de la două fonduri administrate de CBRE Global Investors.

Tranzacția, cea mai mare achiziție din istoria grupului ceh, s-a ridicat la 625 milioane de euro, potrivit datelor dezvăluite acum de CPI Property.

Achiziția Praktiker a ajutat retailerul britanic de bricolaj Kingfisher să treacă pe profit în România CITEȘTE ȘI Achiziția Praktiker a ajutat retailerul britanic de bricolaj Kingfisher să treacă pe profit în România

Preluarea centrului comercial Felicia din Iași a urcat valoarea portofoliului CPI Property din România la 38 milioane de euro, de la 8 milioane de euro în 2016, însă cehii analizează deja vânzarea acestuia, în condițiile în care România nu se numără printre piețele cheie ale grupului.

Felicia Iași, cu un grad de ocupare de 94,3% la finele anului trecut, a adus CPI un venit net din chirii de 2 milioane euro în 2017.

“Având în vedere că nu ne concentrăm pe România, am putea să căutăm să renunțăm la acest activ în viitor, în funcție de performanța și evaluarea (activului)”, este calculul companiei.

EXCLUSIV Operatorul magazinelor Cellini vine în 1-2 luni cu obligațiuni pe bursa din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operatorul magazinelor Cellini vine în 1-2 luni cu obligațiuni pe bursa din București

Lista activelor puse în vânzare de grup la finele anului trecut cuprinde două proiecte de retail din România și Cehia, ale căror nume nu au fost dezvăluite și care sunt evaluate împreună la 67,6 milioane de euro. Pe listă se află și două terenuri din România și Polonia, cu o valoare totală de 11,8 milioane de euro.

CPI Property deține mai multe terenuri în România, în București, Mogoșoaia și Timișoara, și are în pregătire cinci proiecte pe segmentele rezidențial, retail, birouri și logistică, inclusiv Pro Tower, clădire de birouri clasa A cu o suprafață de 11.700 mp, în sectorul 2 din Capitală.

Grupul este prezent pe piața românească prin mai multe firme, printre care CPI România, Bucharest Development, Bucharest Properties și Est-Europe Development.

La nivel internațional, portofoliul CPI Property este evaluat la peste 7,5 miliarde de euro, cu aproape 2 miliarde de euro peste valoarea consemnată la finele anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
felicia shopping centre
iasi
cpi property
vanzare