DOCUMENT Primăria Capitalei a convenit cu McDonald’s triplarea redevențelor McDrive-urilor de pe terenurile municipalității și prelungirea cu 15 ani a asocierii

DOCUMENT Primăria Capitalei a convenit cu McDonald’s triplarea redevențelor McDrive-urilor de pe terenurile municipalității și prelungirea cu 15 ani a asocierii
scris 3 aug 2021

Primăria Municipiului București (PMB) și Premier Restaurants România SRL, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România, au convenit prelungirea cu 15 ani a contractelor de asociere în participațiune semnate în anii ’90 pentru exploatarea în comun a 6 unități drive-through, asociere la care municipalitatea a contribuit cu terenurile pe care se află respectivele fast-food-uri.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Contractele de asociere vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești, relevă date analizate de Profit.ro.

Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a avizat vânzarea de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România, dar cu o condiție

"Premier Restaurants România SRL a solicitat prelungirea valabilității cu 25 de ani, ținând cont de faptul că, pe parcursul derulării contractului de asociere, au intervenit schimbări în situația juridică a amplasamentelor, astfel fiind incluși în contract titularii dreptului de proprietate pentru terenurile retrocedate sau cumpărate, coroborat cu faptul că societatea în cauză este nevoită să facă investiții majore menite să modernizeze spațiile în cauză, iar amortizarea acestor costuri necesită timp. În urma negocierii s-a stabilit prelungirea valabilității contractului de asociere (…) pe o perioadă de 15 ani", se arată într-un document.

În prezent, operatorul McDonald’s plătește Primăriei o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, dar nu mai puțin de 2.000 dolari pe lună, adică 12.000 dolari (echivalentul a circa 10.200 euro pe lună) cumulat pentru toate unitățile.

FOTO Avionul lui Nicolae Ceaușescu, cumpărat de un american și donat imediat statului CITEȘTE ȘI FOTO Avionul lui Nicolae Ceaușescu, cumpărat de un american și donat imediat statului

Cele două părți au convenit majorarea cotei din încasări la niveluri cuprinse între 5% și 5,5%, în funcție de locație și de suprafață, suma minimă lunară totală încasată de Primărie urmând să se ridice la circa 36.500 euro pe lună, de aproape 3,6 ori mai mare decât în prezent.

Potrivit unor informații apărute în presă în anii anteriori, încasările anuale ale unui restaurant McDrive din București pot ajunge și la peste 5 milioane euro. Premier Restaurants România SRL, care operează toate McDonald's-urile din România, a terminat anul trecut cu un profit net de 87,6 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 869 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s primaria capitalei
mcdrive primaria capitalei
asociere participatiune pmb premier restaurant