Fanatics a strâns 1,5 miliarde dolari de la un grup de investitori mari

Fanatics a strâns 1,5 miliarde dolari de la un grup de investitori mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2022

Fanatics, platforma ecommerce specializată în articole sportive, a strâns 1,5 miliarde dolari de la un grup de investitori mari, la o evaluare de 27 de miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii din ultima rundă includ Fidelity Management & Research Co, fonduri gestionate de BlackRock și fondurile familiare ale lui Michael Dell, conform WSJ.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

La ultima rundă, din august anul trecut, Fanatics a ridicat de la investitori 325 de milioane de dolari la o evaluare de 18 miliarde dolari.

Recent, retailerul american de articole sportive Fanatics a achiziționat compania de articole sportive Mitchell & Ness, cu o istorie de 118 ani, cunoscută pentru tricourile și îmbrăcămintea de stradă, împreună cu rapperul american Jay-Z și alte celebrități.

Acordul evaluează pe Mitchell & Ness la 250 de milioane de dolari, potrivit unor surse familiare cu problema.

Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii CITEȘTE ȘI Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii

Compania a obținut anul trecut vânzări de 350 de milioane de dolari și un profit de 70 de milioane de dolari, au spus sursele.

Fanatics va deține 75% din Mitchell & Ness, restul revenind grupului de celebrități între care se află și rapperul Meek Mill, partenerul de afaceri al lui LeBron James Maverick Carter și familia D'Amelio, faimoasă pe TikTok, potrivit surselor.

VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii CITEȘTE ȘI VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii

Inițiativa este cea mai recentă dintr-o serie de eforturi ale Fanatics de a-și extinde afacerile. Compania a achiziționat luna trecută afacerea cu cartonașe de schimb și obiecte de colecție a Topps, pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, dobândind drepturi exclusive pentru Major League Baseball.

Fanatics a anunțat într-un comunicat că Mitchell & Ness va funcționa ca o divizie separată, iar directorul general Kevin Wulff va continua să conducă brandul.

Fondată în 1904, Mitchell & Ness a încheiat acorduri cu mai multe proprietăți sportive, inclusiv Asociația Națională de Baschet, Liga Națională de Fotbal și MLB.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitchell & ness
jay-z
fanatics