Fermier: Cum se întâmplă că legume din Italia se teleportează pe rafturile din România ? Mie mi-au refuzat salata

Fermier: Cum se întâmplă că legume din Italia se teleportează pe rafturile din România ? Mie mi-au refuzat salata
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2023

Cornel Stroescu, fermier, a afirmat că i-a fost refuzată de către un magazin salata proaspăt recoltată deoarece se oxidase în câteva ore, în condițiile în care legume din Italia “se teleportează” pe rafturile magazinelor din țara noastră. El a precizat că reprezentanții magazinelor l-au sfătuit să trateze salata înainte de livrare, dar a menționat că nu face așa ceva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cornel Stroescu a declarat, la Prima News, că producătorii români țin la calitatea produsului chiar dacă acest lucru implică costuri mai mari.

FOTO Gigantul american Estée Lauder deschide la București un centru global de tehnologie CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul american Estée Lauder deschide la București un centru global de tehnologie

“Toți producătorii români țin la calitatea produsului. Ca să produci calitate, ai costuri mult mai mari. Asta e în gena noastră, a românilor și vedem producători care chiar se străduiesc să pună pe raftul magazinelor, pe masa românilor un produs de calitate”, a explicat fermierul.

El a povestit că salata proaspăt recoltată i-a fost refuzată deoarece se oxidase în câteva ore.

FOTO ​Vama a mers în control la Dragonul Roșu CITEȘTE ȘI FOTO ​Vama a mers în control la Dragonul Roșu

“Să produci natural în fiecare domeniu nu are termen de valabilitate foarte lung. Anul trecut, am recoltat salata fără niciun ierbicid, cât mai natural, prășită mecanic și cu oamenii. În momentul când ai recoltat-o, la cotor oxidează. Atunci când românul vede o salată oxidată la cotor să o cumpere, că nu este tratată.

Legumele care vin din import  -și am avut o discuție cu reprezentantul de la achiziții -  cum se întâmplă ca acele legume din Italia care se teleportează pe rafturile magazinelor din România când eu am recoltat-o între ora 9 și 12, la ora 14 era în depozit și mi-a refuzat produsul pentru că oxidase în câteva ore. Nu se poate așa ceva. Arăta impecabil, dar a oxidat la cotor. Un alt lanț de magazine care știe ce înseamnă un produs românesc a primit marfa. (…)

Cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor CITEȘTE ȘI Cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor

Mi-au spus să tratez înainte de livrare. Îmi pare rău, dar eu nu fac așa ceva pentru că salata o consumă copiii. Lucrul acesta îl fac și la ferma de găini ouătoare nu folosim niciun medicament, încercăm cât mai natural. La noi este calitatea, daca ai calitate, ai consumatori, pentru că afacerea o întrețin clienții”, a mai declarat Cornel Stroescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
magazine
legume