Prețul alimentelor din Marea Britanie a atins ”cea mai mare rată a inflației din august 2008”, ca urmare a războiului din Ucraina

Prețul alimentelor din Marea Britanie a atins ”cea mai mare rată a inflației din august 2008”, ca urmare a războiului din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Prețul alimentelor din Marea Britanie a atins ”cea mai mare rată a inflației din august 2008”, pe măsură ce țara resimte impactul războiului din Ucraina, potrivit British Retail Consortium (BRC) și indicelui NielsenIQ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În general, ”inflația alimentară s-a accelerat puternic și a ajuns la 9,3% în august, în creștere de la 7,0% în iulie”, fiind ”cea mai mare rată a inflației din august 2008”, se arată într-un raport.

Șeful Carrefour se plânge de consumatorii care devin zgârciți CITEȘTE ȘI Șeful Carrefour se plânge de consumatorii care devin zgârciți

Inflația prețurilor în magazin a atins un nou maxim în august, scrie News.ro.

”Războiul din Ucraina și creșterea ulterioară a prețului hranei pentru animale, îngrășămintelor, grâului și uleiurilor vegetale au continuat să crească prețurile alimentelor”, a declarat directorul executiv al BRC, Helen Dickinson.

Inflația alimentelor proaspete, în special, a crescut la cel mai ridicat nivel din 2008, iar ”produsele precum laptele, margarina și chipsurile au înregistrat cele mai mari creșteri”, a adăugat Dickinson.

De asemenea, inflația în rândul alimentelor proaspete a crescut la 10,5% de la 8,0% în luna iulie.

”Creșterea prețurilor în magazine joacă un rol în creșterea inflației din Marea Britanie, iar unii analiști prevăd că ar putea depăși 18% în 2023. Situația este sumbră atât pentru consumatori, cât și pentru comercianți”, a conchis Dickinson.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
alimente