Producătorul Alexandrion și Cava D’Oro a finalizat preluarea operațiunilor locale ale Halewood Wines & Spirits, filiala celui mai mare producător independent de băuturi din Marea Britanie, achiziționând simultan și o pensiune

Producătorul Alexandrion și Cava D’Oro a finalizat preluarea operațiunilor locale ale Halewood Wines & Spirits, filiala celui mai mare producător independent de băuturi din Marea Britanie, achiziționând simultan și o pensiune

Nawaf Salameh, președinte și fondator al Alexandrion Grup România

scris 14 iun 2018

Producătorul băuturilor Alexandrion și Cava D’Oro, care activează de peste 20 de ani pe piața locală, a finalizat preluarea operațiunilor locale ale companiei Halewood Wines & Spirits, filială a celui mai mare producător independent de băuturi alcoolice și non-alcoolice din Marea Britanie.

Odată cu această tranzacție, anunțată de Profit.ro în luna martie, de achiziție a business-urilor de vinuri, Alexandrion Group a preluat și hotelul Rhein din Azuga, precum și Conacul Urlățeanu. Hotelul este practic o pensiune, care aparține de Pivnițele Rhein Azuga, clasificată la 3 stele.

De ce este important: Grupul internațional Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producător și distribuitor independent de băuturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piață. În România, Halewood Wines & Spirits deține peste 200 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale țării, printre care Dealu Mare și Murfatlar. Compania se află în Top 10 producători pe piața locală și pe locul 2 la nivel de exporturi de vin, producând circa 5 milioane de litri de vin anual.

Mai este interesant: România ocupă locul 5 în Top-ul țărilor europene din punct de vedere al consumului de alcool pur per locuitor, imediat după Rusia.

De asemenea de interes: Grupul Alexandrion a intrat recent pe piața hotelieră, preluând hotelul New Montana din Sinaia.

Alexandrion Group a încheiat în 2016 cu un profit net de peste 19 milioane de lei, de 2,3 ori mai ridicat față de anul precedent, în condițiile unei creșteri de aproape 26% a afacerilor.

EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanț de restaurante - retras discret din România după 10 ani

Afacerile companiei Alexandrion Grup au totalizat în 2016 aproximativ 150 milioane de lei, cu o creștere de aproape 26% față de 2015, când au fost de 119 milioane de lei. În 2015, compania a înregistrat afaceri cu 13% mai mari față de anul precedent.

Alexandrion Grup a înregistrat în 2016 un profit net de 19,1 milioane lei, față de circa 8 milioane de lei în anul anterior. În 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de 105 milioane de lei și un profit net de 6 milioane de lei.

Anul trecut, grupul a avut afaceri de 165,5 milioane lei și un profit net de 23,9 milioane lei

Alexandrion Grup, producător de băuturi spirtoase, activează pe piața locală de peste 20 de ani și deține două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova. Compania exportă în 30 de țări, din care o mare parte în Europa, comercializând 200 de branduri la nivel global.

Nawaf Salameh, președinte și fondator al Alexandrion Grup România, a anunțat că Alexandrion va investi 100 milioane dolari, în etape, într-o distilerie în statul New York din SUA, intrând astfel pentru prima dată pe această piață. Pentru noua afacere vor fi angajate 400 de persoane, inclusiv români.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion
cava d'oro
retail
afaceri