Vânzările online și dezvoltarea rețelei proprii de magazine urcă afacerile Farmec

Vânzările online și dezvoltarea rețelei proprii de magazine urcă afacerile Farmec
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2019

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 236,5 milioane Lei (50,8 milioane euro), înregistrând o creștere cu 10% față de rezultatele financiare din 2017.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea businessului a fost susținută de vânzările din cadrul rețelei magazinelor de brand, în creștere cu 40,35%, precum și de vânzările din magazinul online, care au raportat un avans cu 19,14%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, strategia de expansiune pe piața externă a producătorului clujean, precum un nou parteneriat în China, inițiat în 2018, a contribuit la evoluția cifrei de afaceri, înregistrându-se o majorare a vânzărilor la export cu 48,85% față de 2017. 

FOTO Swatch dă în judecată Samsung pentru copierea designului de cadrane ale ceasurilor sale CITEȘTE ȘI FOTO Swatch dă în judecată Samsung pentru copierea designului de cadrane ale ceasurilor sale

"Continuând ritmul de creștere din ultimii ani, ne propunem o creștere a cifrei de afaceri cu peste 15% pentru 2019, prin  consolidarea și dezvoltarea continuă a brandurilor existente, lansarea de noi produse și extinderea magazinelor de brand, care în momentul de față au ajuns la 26. De asemenea, un pas important în planurile pentru 2019 îl reprezintă proiectul de francizare pe plan local și internațional, care va începe în primul semestru al acestui an”, spune Mircea Turdean, Director General Farmec.

În februarie 2019, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprinde 8 magazine Farmec, amplasate în Cluj-Napoca (3 magazine), Arad, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și Timișoara și 18 magazine Gerovital care se găsesc în Cluj-Napoca, București, Constanța, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea și Râmnicu Vâlcea. 

La nivel global, produsele Farmec sunt comercializate în peste 30 de state, iar în Europa compania este prezentă cu 7 magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
farmec
cosmetice