Vinul zilei: un cupaj roșu din regiunea Veneto, cu note olfactive de cireșe negre, rodie și coajă de portocală. Corp suplu și arome fructate la care se adaugă tentele de ciocolată amară, vanilie și piele tăbăcită

Vinul zilei: un cupaj roșu din regiunea Veneto, cu note olfactive de cireșe negre, rodie și coajă de portocală. Corp suplu și arome fructate la care se adaugă tentele de ciocolată amară, vanilie și piele tăbăcită
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 ian 2024

Villa Fura Valpolicella Ripasso 2019 este un vin roșu intens cu tente violete, originar din regiunea Veneto, Italia și obținut din struguri Corvina, Rondinella și Corvinone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Villa Fura are o tradiție viticolă de mai bine de 40 de ani, fiind fondată de către frații Fura, cei care au recunoscut potențialul ridicat al podgoriilor din regiunea Verona, Italia. Astăzi, Villa Fura reprezintă un grup de antreprenori care și-au oferit priceperea și experiența pentru a crea vinuri de o calitate înaltă și de a aduce succesul acestui proiect.

Villa Fura Valpolicella Ripasso 2019 este un vin roșu intens cu tente violete, care dezvăluie mai întâi note olfactive de fructe roșii și negre, în vreme ce pe palat regăsim arome de coacăze și piele, completate de tonuri de stejar și fruct. Catifelat și bine echilibrat, vinul are un final lung, persistent, cu o aciditate crocantă. Un vin excelent pentru sezonul rece, Villa Fura Valpolicella Ripasso 2019 este un companion excelent pentru paste, carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau alte preparate aromatice și intense.

Răzvan Avram: “Un cupaj de Corvina, Rondinella și Corvinone, originar din regiunea Veneto (nordul Italiei), obținut prin metoda Ripasso - refermentarea vinului tânăr de tip Valpolicella prin amestecarea acestuia cu tescovina dulce și taninoasa rămasă de la producerea unui Amarone. Un vin proaspăt și ușor de băut, fără a fi lipsit de o anumită complexitate. Culoare vișiniu strălucitor și nas elegant, cu cireșe negre, rodie și coajă de portocală. Corp suplu, taninuri fine, un rest de zahăr perfect compensat de aciditate și alcool bine evidențiat (14%). Gust cu vișine supracoapte, prune afumate și smochine confiate, la care se adaugă note de ciocolată amară, vanilie și piele tăbăcită. Postgust mediu, cu impresii de gem de coacăze negre, vișinată și lemn dulce.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin