Vinul zilei: o șampanie premiată și apreciată peste tot în lume, cu o mineralitate frumos conturată în zona salină, cu note de flori de viță-de-vie, tei, citrice, miere și fructe de pădure care se îmbină armonios cu impresiile vegetale

Vinul zilei: o șampanie premiată și apreciată peste tot în lume, cu o mineralitate frumos conturată în zona salină, cu note de flori de viță-de-vie, tei, citrice, miere și fructe de pădure care se îmbină armonios cu impresiile vegetale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 ian 2024

Philipponnat Champagne Royale Reserve Brut a primit 91 puncte Robert Parker, 92 puncte James Suckling, 93 puncte Wine Spectator și 94 puncte Wine Enthusiast.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Philipponnat este situată în regiunea viticolă Aÿ-Champagne, istoria ei aici datând încă din anul 1522. Cele 20 de hectare de viță-de-vie sunt clasificate Premier și Grand Cru, iar accentul se pune pe păstrarea și îmbunătățirea metodelor naturale de lucru a solului.

Recomandarea de astăzi, Champagne Philipponnat Royale Reserve Brut NV, este o șampanie spectaculoasă și elegantă, un asamblaj de Pinot Noir (65%), Chardonnay (30%) și Pinot Meunier (5%). Notele olfactive amintesc de floarea de viță-de-vie, tei, toast, citrice și miere, în vreme ce, pe palat, șampania își continuă aromele fructate (de coacăze, struguri și zmeură), dezvăluind un final generos și lung, cu impresii de biscuiți și pâine proaspăt coaptă. Degustați acest vin la 8-10 grade Celsius, alături de fructe de mare, pește sau sushi.

Horia Hasnaș: Să zicem că n-aș fi avut șansa să mă plimb prin Clos des Goisses și să degust, în frumoasa cramă de pe malul Râului Marne, alături de Charles Philipponnat, aproape tot portofoliul renumitei Case de Champagne. Și să mai zicem și că n-aș fi aflat că acest vin a fost declarat, aproape simultan, atât de La Revue du Vin de France, cât și de Decanter, drept cea mai bună Champagne non-vintage la finalul anului trecut. Să zicem și că n-aș fi știut că acest vin provine din selecția amicului și colegului meu Cosmin, pe care se pare că îl pot acuza de multe, dar nu și de faptul că n-aduce vinuri bune... Să zicem doar că eu, fără să fiu cel mai mare fan al bulelor, am fost entuziasmat de eleganța acestui vin, de precizia lui, de complexitatea și de bucuria pe care mi le-a oferit. Predominant floral, cu o mineralitate conturată în zona salină, cu notele de autoliză îmbinându-se armonios cu impresiile vegetale și cu fină tușă oxidativă, Royale Reserve Brut este un vin care nu are cum să nu placă. Tot ce pot să vă urez este să câștigați la loterie, ca să vă puteți bucura de el în fiecare zi!

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin