Vinul zilei: un clasic al vinurilor albe italiene, care miroase a vară, flori de măr și salcâm, mere verzi, fân și lămâi

Vinul zilei: un clasic al vinurilor albe italiene, care miroase a vară, flori de măr și salcâm, mere verzi, fân și lămâi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 mai 2023

Soave Cuvee XX Clasico Garganega-Chardonnay 2022 este recomandarea de astăzi, un vin savuros și expansiv, de la crama Guerrieri Rizzardi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinurile Guerrieri Rizzardi sunt o expresie a pământului, moștenirii și oamenilor din Valpolicella, Bardolino și Soave. Istoria cramei începe în 1649, atunci când familia Rizzardi a plantat vițe de vie în Valpolicella. Crama Guerrieri Rizzardi a fost fondată în 1913, odată cu căsătoria lui Carlo Rizzardi cu Giuseppina Guerrieri, ambii provenind din două familii cu o lungă tradiție în domeniul comercial. Proprietatea are acum peste 100 de hectare de teren, menținându-se o afacere de familie, aflată la cea de-a III-a generație.

Vinul recomandat astăzi, Vin Alb Cuvee XX Soave Classico DOC, este un vin alb realizat din soiurile Garganega 92% și Chardonnay 8%.

Soiul predominant, Garganega, este renumit pentru producția de vinuri Soave și Gambellero în Veneto, nordul Italiei. Garganega produce vinuri albe cu o textură bogată și arome intense.

Soave Cuvee XX Clasico Garganega-Chardonnay 2022 dezvăluie și el arome intense și vibrante, conturate cel mai bine atunci când vinul este servit la 10-12 grade Celsius, alături de pește, fructe de mare, salate sau mâncăruri vegetariene cu ierburi aromate.

Alin Ioniță: “Soave este un clasic al vinurilor albe italiene, iar astăzi vă puteți familiariza cu un reprezentant tipic al acestei denumiri, un vin proaspăt și plin de avânt. Nasul său este unul intens, dominat de tonuri florale vii. Gustul se rotește în jurul acidității sprintene, atingând rând pe rând regiștrii fructati și florali, așezați într-un degrade animat și vioi. Vinul se potrivește perfect la o porție de carbonara sau gnocchi cu gorgonzola.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin