Vinul zilei: un vin direct și complex, cu nas sprinten de ardei verde și gust de citrice, mere verzi, piersică, ananas și vagi urme mieroase

Vinul zilei: un vin direct și complex, cu nas sprinten de ardei verde și gust de citrice, mere verzi, piersică, ananas și vagi urme mieroase
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iun 2023

Crâmpoșie Selecționată 2022 de la Crama Avincis este recomandarea de astăzi, un vin alb complex și savuros, obținut dintr-un soi originar din Drăgășani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crâmpoșie selecționată reprezintă un soi de struguri albi obținut în 1972 de către un grup de cercetători de la Stația de Cercetare și Producție Viti Vinicola Drăgășani, prin hibridarea soiului tradițional Crâmpoșie.

Soiul Crâmpoșie selecționată dă producții mari și constante de struguri, iar vinurile obținute sunt în general fructate și bine echilibrate. În profilul aromatic regăsim note de mere, pere, fructe exotice, citrice, dar și tente minerale ceva mai pronunțate. Soiul oferă vinuri albe, răcoritoare, perfecte pentru vară și toamnă, care se asociază perfect cu legume, carne albă, pește și brânzeturi. 

Crâmpoșia selecționată este cultivată doar în România și, pe lângă Drăgășani, se mai întâlnește și în podgorii precum Panciu, Murfatlar-Medgidia sau Odobești.

În ceea ce privește crama, Avincis este un nume care stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.

Vinul pe care vi-l recomandăm astăzi, Crâmpoșie Selecționată 2022, este unul aparte, cu un buchet proaspăt, în care florile de tei și mărul verde își arată vigoarea. Gustul este persistent, cu note de citrice și măr verde combinate cu o mineralitate persistentă. Este potrivit oricărei ocazii, răcit la 7 grade C, consumat ca atare sau alături de aperitive, preparate din pește sau fructe de mare.

Alin Ioniță: “M-am întrebat de multe ori la ce se gândește un iubitor de vin când se întâlnește (prima oară) cu denumirea asta de Crâmpoșie Selecționată și, deși mi-am schițat în cap câteva monologuri amuzante pe această temă, nu am să fiu astăzi atât de ghiduș să vi le împărtășesc (oare?), ci am să încerc să fiu mai direct, adică fix cum este acest vin oferit de Avincis. Avem așadar alături o Crâmpoșie (nu doar selecționată, cât și titularizată) curată și vrednică, cu un joc bun de picioare. Are nas sprinten de ardei verde și gust ce pornește la fel de verde crud, dar face un-doi-uri scurte cu iz de piersică și mai ales de ananas, ce animă foarte frumos jocul. Să ne înțelegem, avem un vin sprinten, fără țeluri profunde, dar extrem de bine așezat în teren. Hai cu golul!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin