Vinul zilei: un vin roșu din regiunea Languedoc, expresia perfectă a terroir-ului din care provine. Un vin bine structurat gustativ, perfect alături de carne roșie, vânat, paste și brânzeturi

Vinul zilei: un vin roșu din regiunea Languedoc, expresia perfectă a terroir-ului din care provine. Un vin bine structurat gustativ, perfect alături de carne roșie, vânat, paste și brânzeturi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 ian 2024

Vignes de Nicole Cabernet Sauvignon Syrah 2020 este un roșu violet cu accente rubinii, un vin complex, intens și elegant. A obținut Medalie de Aur la Vinalies Internationales Concours 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Domeniile Paul Mas includ peste 600 ha de podgorii cu viță-de-vie, dintre care 92 ha sunt cu vițe organice. Aici se cultivă 40 de soiuri de struguri diferite, toate beneficiind de terroir-ul excelent al binecunoscutei provincii Languedoc, Franța.

De acolo vine și recomandarea noastră, Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet Sauvignon Syrah, un asamblaj savuros de Cabernet Sauvignon (55%) si Syrah (45%).

Notele olfactive amintesc de fructe negre, cireșe, vanilie, mocha și condimente. Pe palat, regăsim arome fructate și de lemn dulce. Serviți acest vin la 17-18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, vânat, paste cu diverse sosuri și brânzeturi.

Diana Pavelescu: Dacă senzația de căldură ar putea fi definită, atunci acest vin ar fi o exemplificare perfectă. Provenit din inima Languedoc-ului, de pe soluri argilo calcaroase bogate în fosile, o zonă caldă mediteraneeană cu ierni blânde și ploioase și cu veri toride, zonă răcorită de Mistral și Tramontane, acest vin este expresia tipică a terroir-ului. Avem arome intense de coacăze negre, mure, piper și eucalipt, alături de note de lemn dulce și cretă. Un vin bine structurat gustativ, cu taninuri coapte și rotunde, echilibrate de alcoolul de 14%, un vin cărnos cu un postgust persistent și mentolat. Un vin pe care pot să-l asociez cu ușurință cu conceptul pe care îl promovează ”le luxe rural”, un film pe care mi-l pot imagina, o vilă pe malul Mediteranei, vânt, soare, prieteni și acest vin.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin