Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), a crescut în primele patru luni, față de perioada similară din 2021, atât ca serie brută cu 5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 6,9%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2022, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5%, datorită creșterii comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,6%). Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IV.2022, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 6,9%, datorită creșterii înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%), vânzările de produse nealimentare (+6,7%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+4,6%)”, arată datele INS.

EXCLUSIV Taxa de solidaritate revine - Companiile mari vor plăti 1% pe afaceri din 2023. Taxa este deja agreată de principiu și urmează să fie supusă deciziei politice. Guvernul poate strânge peste 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Taxa de solidaritate revine - Companiile mari vor plăti 1% pe afaceri din 2023. Taxa este deja agreată de principiu și urmează să fie supusă deciziei politice. Guvernul poate strânge peste 1 miliard de euro

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 3,4%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,2%), vânzările de produse nealimentare (+4,1%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,2%), scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+3,6%), vânzările de produse nealimentare (+2,2%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+1,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+11,4%) și la vânzările de produse nealimentare (+5,6%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 2,2%. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna aprilie 2022, comparativ cu luna aprilie 2021, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+13,3%), vânzările de produse nealimentare (+5,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,9%).

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert cu amanuntul