Xiaomi, cu cele mai multe smartphone-uri vândute în Europa, accelerează expansiunea și pregătește noi magazine în România

Xiaomi, cu cele mai multe smartphone-uri vândute în Europa, accelerează expansiunea și pregătește noi magazine în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 aug 2021

Producătorul chinez de smartphone Xiaomi pregătește deschiderea de noi magazine în Europa Centrală și de Est (ECE), inclusiv în România, parte a strategiei de expansiune în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a inaugurat, recent, primul său magazin fizic din Bulgaria, deschis în parteneriat cu un distribuitor local la Sofia, ajungând la o rețea de 108 magazine sub marca proprie în regiunea ECE și Statele Nordice.

Următoarele deschideri de magazine sunt acum planificate pentru România, Croația, Slovenia, Cehia, Slovacia, Polonia și Albania, a precizat Andrzej Gladki, director general adjunct Xiaomi pentru regiunea ECE și Statele Nordice, într-un interviu pentru GSMArena.

Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie CITEȘTE ȘI Xiaomi a fost lider mondial pe piața smartphone-urilor în luna iunie

Xiaomi se va concentra în perioada următoare pe accelerarea strategiei de expansiune în regiune, atât prin lansarea de noi magazine fizice în parteneriat cu firme locale, cât și prin promovarea canalelor de vânzare online.

La nivel global, rețeaua Xiaomi cuprinde peste 6.500 de magazine fizice, dintre care mai mult de 1.000 de magazine în afara Chinei.

Xiaomi și-a lansat oficial primul magazin digital în România la începutul anului. Producătorul chinez de smartphone a intrat pe piața locală în 2019, printr-un acord de franciză.

Xiaomi a depășit Samsung în al doilea trimestru al anului și a ajuns producătorul care vinde cele mai multe smartphone-uri în Europa, conform Strategy Analytics.

Compania chineză a livrat 12,7 milioane de unități în Europa în perioada analizată, fiind urmată de Samsung (12 milioane unități) și Apple (9,6 milioane unități).

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
magazin xiaomi romania
deschidere magazine xiaomi
telefoane xiaomi
andrzej gladki
extindere xiaomi romania