ROCA avizează un împrumut pentru Frigotehnica

ROCA avizează un împrumut pentru Frigotehnica
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 sep 2019

Platforma de investiții și management ROCA, creată - cum a anunțat în premieră Profit.ro - de CITR, jucător pe piața de insolvențe, Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, și producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate, a avizat un împrumut de până la 16 milioane lei de la Banca Transilvania pentru Frigotehnica, companie la care a cumpărat acțiuni anul trecut cu scopul declarat de a o revitaliza.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conform datelor, în iunie, ROCA deținea 31,6% din Frigotehnica. Conform reprezentanților platformei, în prezent Frigotehnica este deținută de ROCA 100%, direct și printr-un alt fond de investiții.

Potrivit acestora, împrumutul este contractat de către Frigotehnica, având rolul să acopere capitalul circulant necesar pentru a susține creșterea activității companiei. Suma obținută din împrumut va fi folosită pentru obiectivele pe anul viitor: continuarea expansiunii pe alte piețe internaționale pe lângă cele deja explorate, o creștere a cifrei de afaceri cu 10% și o creștere de 60% pe segmentul de frig industrial.

Creditul va fi garantat cu ipotecă asupra stocurilor de materii prime și de produse finite ale Frigotehnica, ca și asupra creanțelor.

La momentul preluării acțiunilor Frigotehnica au fost operate modificări la nivel de management. Astfel, a fost inclus la nivel de top management rolul de CFO, ocupat de Adina Cotiga, Răzvan Voicu a fost instalat COO, iar Ionuț Bindea - CEO. În luna februarie a acestui an a fost făcută tranziția către Adrian Neacșu, acum în poziția de CEO.

Recent, Frigotehnica a raportat o creștere substanțială a cifrei de afaceri și un profit de 7,5 milioane de lei, cele mai bune rezultate din ultimii zece ani.

Înființată în 1949, Frigotehnica își concentrează businessul pe furnizarea de soluții pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.

EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală

ROCA a preluat și alte companii, precum Electroplast, S-Karp, Eco Clima Industrial, Tremot.

În prezent, acționariatul ROCA include nume precum Andrei Cionca, președinte CITR Group și asociații săi prin divizia de investiții CIT Resources, Astra Rail Management GMBH, frații Pavăl, prin PIF Industrial, Dan Șucu fondatorul Mobexert, BT Investments, compania de investiții a Băncii Transilvania, Theodora Popa, vice-președinta grupului Transavia și a Theodora Golf Club, Adolf Bâclea, fondatorul companiei Cosena, Vetimex Capital S.R.L., companie deținută de familia Korponay, fondatorii distribuitorului de produse veterinare Maravet SA. Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine pet shop Animax, si Next Capital Solutions S.R.L., companie de servicii financiare destinate IMM-urilor și membră a grupului EOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
frigotehnica
roca