Statul a semnat cu Beretta - Uzina Mecanică Plopeni va începe să producă arme de asalt

Statul a semnat cu Beretta - Uzina Mecanică Plopeni va începe să producă arme de asalt
scris 10 iun 2019

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, va începe peste aproximativ șase luni să producă arme de asalt Beretta, în baza unui memorandum de înțelegere semnat astăzi cu compania italiană Beretta Holding, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, cu ocazia semnării documentului.

Intrarea Beretta în România a fost anunțată anterior de Profit.ro.

eMAG, cel mai mare retailer online local, rămâne pe minus CITEȘTE ȘI eMAG, cel mai mare retailer online local, rămâne pe minus

Statul român va deține 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar restul de 20% de către Beretta Holding. În primă fază, 15% din componentele armei vor fi produse în România, urmând ca ponderea producției autohtone să crească odată cu capacitatea fabricii.

Modernizarea și dotarea uzinei va presupune o investiție estimată acum la 6,5 milioane de euro, planul vizând și oferirea unui pistol de 9 mm la fiecare armă de asalt achiziționată.

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că firma Interarms Impex, importatorul oficial al mărcii Beretta în România, a deschis la Pipera cel mai mare magazin de arme din țară.

La Plopeni este Uzina Mecanică, companie din industria de apărare, sector cu mari probleme financiare.

Și fostul premier Adrian Năstase afirma la scurt timp după preluarea mandatului, în primăvara anului 2001, că că s-a întâlnit cu reprezentanții unor grupuri industriale italiene și că Beretta ar putea fabrica sau asambla armament în România. De atunci și până astăzi nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina mecanică plopeni
arme
beretta