Techtex vrea să-și ducă măștile de protecție din România și în SUA

Techtex vrea să-și ducă măștile de protecție din România și în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2021

Compania românească Techtex, parte a grupului Taparo, implicată în producția de măști de protecție, este în discuții avansate pentru parteneriate în Statele Unite ale Americii, spune Ioan Filip, președintele grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La acest moment, compania exportă 75% din producție în Germania, Franța, Israel, Austria, Marea Britanie, deschizând birouri la București și la Budapesta. Compania produce lunar 45 de milioane de măști chirurgicale și 10 milioane de măști FFP2. Până la sfârșitul lunii martie 2021 va crește capacitatea de producție a măștilor de protecție FFP2 cu încă 15 milioane de bucăți/lună.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

În primăvară, în contextul izbucnirii pandemiei de coronavirus și a penuriei de măști de protecție, Ministerul Economiei a anunțat că două noi linii tehnologice automatizate pentru producția de măști chirurgicale au fost instalate la fabrica Techtex, în acest fel capacitatea de producție actuală urmând să crească la 350.000 de bucăți/zi.

FOTO Dacia 1300 în centrul pustiu al New York CITEȘTE ȘI FOTO Dacia 1300 în centrul pustiu al New York

Producția de măști de protecție sub licență este certificată de Agenția Națională a Medicamentului. O parte din producție este realizată prin firma Techtex-Oșorhei, județul Bihor, parte a grupului de firme din Târgu Lăpuș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
masti chirurgicale
techtex