Booking, în fața unei amenzi uriașe. Europa își intensifică controlul

Booking, în fața unei amenzi uriașe. Europa își intensifică controlul
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Booking.com riscă o amendă de aproape 500 de milioane de euro în Spania din cauza practicilor de concurență, pe măsură ce Europa își intensifică controlul asupra grupurilor tehnologice în efortul de a reduce dominația lor tot mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Organismul de supraveghere antitrust din Spania a stabilit o penalizare provizorie de 486 de milioane de euro (526 de milioane de dolari) împotriva Booking. Autoritățile de reglementare au acuzat agenția de comportament anticoncurențial, cum ar fi împiedicarea grupurilor hoteliere autohtone de a avansa oferte mai ieftine pe propriile lor site-uri decât prețul pe care îl oferă pe booking.com, conform FT.

ANALIZĂ Câți români își mai permit o vacanță anuală de o săptămână departe de casă CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Câți români își mai permit o vacanță anuală de o săptămână departe de casă

Booking a respins acuzațiile.

Autoritățile de reglementare din întreaga lume analizează acorduri tehnologice în încercarea de a controla puterea în creștere a industriei, mai ales când aceasta este în detrimentul companiilor locale.

Anul trecut, UE a blocat achiziționarea de către Booking a Etraveli, destinată exclusiv zborurilor din Suedia, o afacere mai mică care gestionează mărci precum Gotogate și Mytrip. Cu toate acestea, decizia Bruxelles-ului a fost în contradicție cu aprobarea anterioară a acordului de către Regatul Unit.

CEO-ul Ryanair anunță de ce sunt posibile noi întârzieri CITEȘTE ȘI CEO-ul Ryanair anunță de ce sunt posibile noi întârzieri

Cea mai recentă mișcare împotriva Booking vine la câteva zile după ce Bruxelles a împins să reprime Apple cu o amendă de aproximativ 500 de milioane de euro pentru presupusa încălcare a legislației UE referitoare la accesul la serviciile sale de streaming de muzică.

Cu această amendă propusă din partea unui stat membru individual, directorii de la Booking și-au exprimat îngrijorarea că platforma va fi lovită atât la nivel național, cât și la nivelul UE. Blocul de 27 de membri va forța marile companii de tehnologie luna viitoare să respecte pe deplin Digital Markets Act, care vizează deschiderea piețelor din regiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking
amenda