Carnavalul de la Rio, amânat în aprilie din cauza pandemiei

Carnavalul de la Rio, amânat în aprilie din cauza pandemiei
scris 22 ian 2022

Defilările de carnaval din Rio de Janeiro și Sao Paulo, programate pentru sfârșitul lunii februarie, au fost amânate până în aprilie din cauza noului val de Covid-19, au declarat, vineri, autoritățile braziliene, citate de AFP.

Noua dată este 21 aprilie, care marchează începutul unui weekend lung de vacanță.

"Primăriile din Rio de Janeiro și Sao Paulo au decis să amâne paradele școlilor de samba pentru sfârșitul lunii aprilie, din cauza situației actuale a pandemiei din Brazilia și a necesității de a proteja oamenii", au anunțat în un comunicat de presă autoritățile celor mai mari două orașe braziliene.

Decizia de a amâna paradele de la Sambadromul de la Rio, care atrag turiști din întreaga lume, precum și a celor din Sao Paulo, a fost anunțată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii de sănătate și reprezentanți ai școlilor de samba din cele două state.

Omul de afaceri Ioan Neculaie, dat în urmărire în urma unei condamnări de 2 ani și 2 luni CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Ioan Neculaie, dat în urmărire în urma unei condamnări de 2 ani și 2 luni

Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, cu peste 622.000 de decese, și-a doborât recordul zilnic de infecții în această săptămână, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi.

Carnavalul de stradă din ambele orașe fusese deja anulat la începutul acestei luni din cauza stării sanitare.

Brazilia a vaccinat aproape 70% din cei 213 milioane de locuitori cu două doze de vaccin Covid-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
carnavalul rio
coronavirus