Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa

Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Într-o lume în care durabilitatea și frumusețea naturală domină din ce în ce mai mult alegerile călătorilor, Praia da Falésia din Portugalia apare ca bijuteria coroanei, ocupând primul loc pe prestigioasa listă Tripadvisor a celor mai bune plaje pentru 2024, scrie Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această întindere impresionantă de nisip alb și stânci colorate a fost declarată ca fiind „cea mai bună pentru plimbări pitorești și băi de soare” și este în creștere de pe locul șase în 2023, scrie G4Media.ro

ANUNȚ Vodafone - probleme în Italia. Vinde toată afacerea CITEȘTE ȘI ANUNȚ Vodafone - probleme în Italia. Vinde toată afacerea

Europa s-a impus în celelalte locuri de top, cu Spiaggia dei Conigli din Lampedusa, din Italia, pe locul doi și plaja La Concha din San Sebastian, din Spania, pe locul trei.

Lista Tripadvisor pune Algarve pe hartă

Praia da Falésia, situată în inima regiunii Algarve, a ocupat râvnitul loc întâi, fermecând vizitatorii cu amestecul său pitoresc de nisip alb și stânci portocalii, scăldate de Oceanul Atlantic.

Ceea ce diferențiază Praia da Falésia este țărmul său imaculat și angajamentul față de sustenabilitate. Parcul natural adiacent plajei îi protejează starea imaculată, oferind un sanctuar pentru flora și fauna locală.

Praia da Falésia: Ce trebuie să știți pentru a vă planifica ziua de plajă

Una dintre cele mai întinse plaje din Algarve este Praia da Falésia, care se întinde pe aproape șase kilometri.

Se întinde până la cartierul Olhos d’Água din Albufeira, în vest, și se învecinează cu orașul stațiune Vilamoura, la est. Deși este în esență aceeași plajă, capătul vestic mai îngust este cunoscut sub un nume diferit, Praia do Barranco das Belharucas.

În timp ce Praia da Falésia este situată în partea mai turistică a Algarve, plaja rămâne în mare parte neatinsă, cu puține dezvoltări direct pe țărmurile sale de nisip și pe stâncile fragile de argilă.

Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe CITEȘTE ȘI Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe

Mai departe de plajă, există mai multe stațiuni, hoteluri și cluburi, printre care Anantara Vilamoura Algarve Resort, The Residences at Victoria și Domes Lake Algarve Autograph Collection.

Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni cu buget redus, în orașele din apropiere, Albufeira și Vilamoura, veți găsi, de asemenea, o mulțime de baruri și restaurante, sunt disponibile apartamente de vacanță, case de închiriat și case de oaspeți.

Cum să ajungeți la Praia da Falésia

Există mai multe modalități de a ajunge în zona Praia da Falésia. Aeroportul Faro (FAO) este cel mai apropiat, fiind la o distanță de aproximativ 30-40 de minute de mers cu mașina până la plajă.

De la Aeroportul Faro, vizitatorii pot închiria o mașină sau pot folosi autobuze sau taxiuri pentru a ajunge la cazare.

Spiaggia dei Conigli: Cum să găsiți plaja ascunsă

Spiaggia dei Conigli (Plaja Iepurașilor) din Italia a ajuns pe locul al doilea în topul celor mai bune plaje întocmit de Tripadvisor și este renumită pentru țestoasele de mare și pentru scufundări.

Plaja din Lampedusa este accesibilă doar cu barca sau pe jos, pe o potecă scurtă de pe drumul principal.

Deși este puțin dificil de localizat, efortul merită pentru apele limpezi și nisipul moale. Luați oricare dintre autobuzele care circulă din oră în oră din orașul Lampedusa dacă nu aveți propriul mijloc de transport.

Datorită nisipului alb de vis și apelor de un albastru azuriu, plaja și rezervația sa naturală sunt frecvent comparate cu cele din Caraibe.

Plaja Iepurașilor este una dintre rarele plaje din Italia unde se pot observa țestoasele Caretta Caretta venind la țărm pentru a-și depune ouăle și, dacă aveți noroc, broaștele țestoase eclozând.

În ceea ce privește cazarea, călătorii pot alege dintre diverse hoteluri, pensiuni și chirii de vacanță în apropierea plajei. Printre hotelurile de lux populare din Lampedusa se numără La Rosa dei Venti, La Calandra Resort și Hotel Cupola Bianca pentru călătorii care caută un sejur de lux.

Vacanțe fără alcool: noua tendință. Hotelurile se adaptează CITEȘTE ȘI Vacanțe fără alcool: noua tendință. Hotelurile se adaptează

Cum se ajunge la Spiaggia dei Conigli

Pentru a ajunge la Spiaggia dei Conigli trebuie să călătoriți pe insula Lampedusa, situată în Marea Mediterană, între Sicilia și Tunisia.

În timpul verii, Lampedusa devine mai accesibilă prin intermediul zborurilor directe din orașele italiene continentale, precum Roma și Napoli, și există, de asemenea, un serviciu de feribot și zboruri frecvente din Sicilia.

Plaja La Concha: Una dintre cele mai fotografiate plaje din Europa

Aflată pe locul al treilea în topul celor mai bune plaje de pe Tripadvisor, plaja La Concha din San Sebastian este una dintre cele mai emblematice și fotografiate plaje urbane din Europa, renumită pentru frumusețea sa naturală și atmosfera vibrantă.

Situată de-a lungul golfului pitoresc La Concha, plaja are nisip alb, ape turcoaz, sporturi nautice și o faleză lungă, ceea ce o face o destinație populară pentru localnici și turiști.

La Concha este incredibil de bine echipată și dispune de facilități de plajă, inclusiv toalete, dușuri, dulapuri și umbrele de soare clasice albastre și albe.

Mai multe hoteluri se află la distanță de mers pe jos de plajă, inclusiv Hotel de Londres y de Inglaterra, Zenit Convento San Martin și Hotel Arbaso.

Cum se ajunge la plaja La Concha

Să ajungi la plaja La Concha este ușor, datorită rețelei de transport bine conectate din San Sebastian. Orașul este extrem de accesibil cu avionul, cu trenul și pe șosea, iar multe hoteluri se află, de asemenea, la distanță de mers pe jos de plajă.

Aeroportul San Sebastian (EAS) este cel mai apropiat, oferind zboruri interne și internaționale, iar gara San Sebastián, cunoscută și sub numele de Donostia-San Sebastián, este principala gară.

Cel mai bun moment pentru a vizita Plaja La Concha

Lunile de vară, din iunie până în august, sunt perioade populare de vizitat și oferă vreme caldă și însorită, ideală pentru înot, plajă și sporturi nautice. În această perioadă, orașul prinde viață cu festivaluri, evenimente culturale și activități în aer liber, creând o atmosferă festivă.

Sezonul de vară atrage mulțimi mai mari, așa că, dacă doriți o experiență de plajă mai relaxată, ar trebui să o vizitați primăvara și toamna, când vremea este încă plăcută, iar orașul și plaja sunt mai puțin aglomerate.

Cum au fost alese cele mai bune plaje de către Tripadvisor?

Pe baza unei analize a tuturor recenziilor lăsate pe Tripadvisor pentru plaje la nivel global pe parcursul unui an, clasamentul dezvăluie plajele care au fost cel mai bine cotate de către călătorii care le-au vizitat.

Alte plaje din top zece includ Palm-Eagle Beach din Aruba, Grace Bay din Turcia și Caicos și Manly Beach din Sydney, Australia.

Sarah Firshein, Head of Editorial la Tripadvisor, spune: “Primii 25 de clasați ai topului nostru cuprind 18 țări de pe cinci continente.

Primele trei plaje se află toate în Europa, detronând din popularul Caraibe, un semn că unii călători sunt dornici să schimbe vacanțele tipice din stațiunile balneare cu coastele din Portugalia, Italia și nu numai.”

În Statele Unite, câștigătorii acoperă opt state în acest an, de la coastele nordice ale statului Maine până la țărmurile Pacificului din Oregon, ceea ce înseamnă că oamenii din întreaga țară au acces la plaje minunate la distanță de mers cu mașina.

Cu toate acestea, Hawaii și Florida strălucesc, fără surpriză, cu cele mai multe plaje premiate – iar Hawaii conduce cu zece câștigători.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaje
europa
tripadvisor