CONFIRMARE Voucherele de vacanță vor fi acordate în 2019 și 2020, dar la nivelul înghețat de 1.450 lei

CONFIRMARE Voucherele de vacanță vor fi acordate în 2019 și 2020, dar la nivelul înghețat de 1.450 lei
scris 7 dec 2018

Guvernul va acorda vouchere de vacanță bugetarilor și în următorii doi ani, 2019 și 2020, dar la nivelul de 1.450 lei, care a fost stabilit anterior pentru 2017 și 2018. Profit.ro a relatat anterior că valoarea voucherele va fi înghețată pentru anul viitor.

Premierul Viorica Dăncilă a arătat astăzi că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență în acest sens. 

În mod normal, salariații din sistemul bugetar beneficiază de o indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară, care anul acesta a fost de 1.900 lei, iar de la 1 ianuarie 2019 va depăși 2.000 lei.

Guvernul amână astfel pentru doi ani actualizarea valorii voucherelor, argumentând că majorarea acestora ar conduce la ”un impact negativ semnificativ asupra bugetului de stat și implicit a bugetelor locale, în contextul creșterilor salariale deja produse, precum și a majorării salariului minim pe economie”.

Record de turiști români în Israel: România devine principala țară din regiune ca sursă de turiști în Israel CITEȘTE ȘI Record de turiști români în Israel: România devine principala țară din regiune ca sursă de turiști în Israel

Conform datelor Guvernului, acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 lei, a permis unui număr de 1,2 milioane de români, angajați ai instituțiilor de stat sau ai societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară.

Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creștere de 4,1% în primul semestru a numărului de turiști în comparație cu aceeși perioadă a anului trecut. Guvernul arată că această creștere se datorează în principal voucherelor de vacanță, potrivit analizelor financiare comunicate și de mediul privat.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
voucher
guvern
doi ani
inghetare
acordare