Dubai înregistrează o creștere record de 10,6% în turism, cu peste 8 milioane de vizitatori în prima jumătate a anului

Dubai înregistrează o creștere record de 10,6% în turism, cu peste 8 milioane de vizitatori în prima jumătate a anului
scris 7 aug 2017

Un număr record de 8,06 milioane de turiști cazați pentru cel puțin o noapte au vizitat Dubai în primele șase luni ale acestui an, reflectând o creștere de 10,6 procente raportată la datele anului trecut. 

Aproape toate cele 20 de piețe de vizitatori din Dubai au avut parte de performanțe constante sau pozitive în prima jumătate a anului, cu cinci dintre primele 10 înregistrând o creștere de două cifre. India continuă să fie în topul țărilor generatoare de trafic, depășind pentru prima oară cifra de 1 milion de vizitatori în șase luni, cu 1.051.000 cetățeni indieni în vizită în Dubai din ianuarie în iunie, cu 21% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Arabia Saudită și Marea Britanie își păstrează locurile doi și trei în topul piețelor generatoare de turiști, prima stabilizându-se în iunie, în ciuda unor provocări de natură economică înfruntate în 2017, în timp ce cea de-a doua a susținut o creștere de 4% în raport cu anul trecut.

Anul trecut, 51.300 de turiști români au vizitat Dubai, cu aproape 10% mai mulți decât în 2015.

Vânzările pe litoral au scăzut cu 20% față de anul trecut. Hotelierii cred că știrile despre controale sperie turiștii, dar acuză și proprietari de terase neinteresați de igienă CITEȘTE ȘI Vânzările pe litoral au scăzut cu 20% față de anul trecut. Hotelierii cred că știrile despre controale sperie turiștii, dar acuză și proprietari de terase neinteresați de igienă

Printre atracțiile din Dubai sunt parcurile de distracții IMG Worlds of Adventure și Legoland Dubai, deschise anul trecut, Dubai Canal, dar și Riviera Palm Jumeirah (o alee lungă de 11 km) și Green Planet, un paradis tropical în inima urbană a orașului, primul bio-dom din regiune ce recrează o pădure tropicală cu bogata ei biodiversitate.

La finalul anului trecut, în Dubai erau 100.000 de camere de cazare, însă autoritățile preconizează că numărul acestora va crește cu 40-60%, la 142.000-160.000 camere până în 2020.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dubai
turism