Fără turiști și cu încasări puține, hotelurile retrăiesc momentele de criză de anul trecut

Fără turiști și cu încasări puține, hotelurile retrăiesc momentele de criză de anul trecut
scris 10 oct 2021

Hotelurile și restaurantele din țară retrăiesc momentele de criză din 2020: puține încasări în weekend-uri și lipsa turiștilor străini. Totul pe fondul restricțiilor, al gradului scăzut de vaccinare și al schimbării obiceiurilor oamenilor, care au ajuns să stea mai mult acasă decât să iasă în oraș. 

"Bună ziua, te rog să anulezi și această rezervare. S-a decis la nivel de parteneriat să mutăm întâlnirea în Portugalia, ei sunt pe primul loc în Europa la numărul de vaccinați, noi pe penultimul." - acest email a fost primit zilele trecute de președintele Federației Industriei Hoteliere din România, din partea unui partener care anulează un eveniment în România. Multe astfel de evenimente private sau corporate sunt anulate în această perioadă, iar hotelurile se confruntă cu o reducere drastică a numărului de clienți, scrie Digi 24.

Sebastian Kurz demisionează din funcția de cancelar în urma acuzațiilor de corupție CITEȘTE ȘI Sebastian Kurz demisionează din funcția de cancelar în urma acuzațiilor de corupție

Probleme au și restaurantele, care sunt aproape goale la ora prânzului, pentru că sunt tot mai puțini turiști în oraș.

Reprezentanții industriei HORECA spun că în următoarele săptămâni, vor avea încasări din ce în ce mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti
hotel