Noi reguli: Atenționare de călătorie pentru turiștii care merg cu mașina personală în Grecia. Permisul auto este ridicat pe loc pentru diferite nereguli

Noi reguli: Atenționare de călătorie pentru turiștii care merg cu mașina personală în Grecia. Permisul auto este ridicat pe loc pentru diferite nereguli
scris 18 iul 2018

Cetățenii români care doresc să călătorească în Grecia cu mașina personală sunt avertizați de către Ministerul Afacerilor Externe cu privire la modificările aduse de noul Cod Rutier.

Astfel, neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motocicliști este sancționată cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile, conform Digi 24.

Totodată, utilizarea telefonului mobil de către conducătorul auto în mers, fără dispozitiv Bluetooth sau fără ca telefonul să fie plasat în loc special pentru activarea difuzorului se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

Avertisment: Bruxellesul cere Airbnb să respecte practicile europene privind protecția consumatorului și să afișeze clar prețurile finale. Termen limită CITEȘTE ȘI Avertisment: Bruxellesul cere Airbnb să respecte practicile europene privind protecția consumatorului și să afișeze clar prețurile finale. Termen limită

Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancționează cu amendă de 350 euro și ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.

O altă reglemenare se referă la nerespectarea culorii roșii a semaforului, care  se sancționează cu amendă de 700 euro și ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.

Νerespectarea semnificației indicatorului „STOP la intersecție” se sancționează cu o amendă de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.

Staționarea - parcarea ilegală se sancționează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.

Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum și a plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.

O altă modificare se referă la plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile, care  a fost abrogată. Acum amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta Elenă sau la sediul primăriei pe raza căreia se află secția de poliție rutieră care aplică amenda.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
cod rutier