Orbis se aliază cu șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, pentru a deschide un hotel lângă aeroportul Otopeni

Orbis se aliază cu șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite, pentru a deschide un hotel lângă aeroportul Otopeni

Sursa foto: aviationbusinessme.com

scris 8 aug 2018

Grupul Orbis, cel mai mare lanț de hoteluri din Europa Centrală, va deschide un hotel ibis Styles în apropierea aeroportului Henri Coandă - Otopeni din București, în parteneriat cu Liwa  Properties, filială  a  ABS  Holdings, grup controlat de șeicul Ahmed Bin Saif Al Nahyan, membru al familiei Al Nahyan din Emiratele Arabe Unite. Recent, familia a intrat în România și prin compania Al Dahra, parte a Al Ain Holding, condusă de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, fost vicepremier al Emiratelor Arabe Unite și președinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera, cel mai tânăr frate al actualului emir și președinte al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, care a preluat Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România.

Orbis a semnat un acord de management al hotelului cu  Liwa  Properties.

Hotelul va avea 85 de camere, fiind programat să fie deschis în primul trimestru al anului viitor.

Liwa Properties mai operează hotelurile Novotel și ibis din Abu Dhabi, Pullman în Dubai, Grand Mercure Jebel Hafeet în AL Ain, Sofitel Resort în Agadir (Maroc) , Novotel  Suites în  Marrakech (de asemenea Maroc). La rândul său, șeicul Ahmed are investiții și în industria aeriană, conducând companiile Etihad Airways și Rotana Jet Aviation.

Profit.ro a anunțat recent că și compania lituaniană Apex Alliance, care l-a cooptat recent în acționariat pe cel mai bogat om din statul baltic, a alocat 90 de milioane de euro pentru a construi până în 2020 patru hoteluri în București, unul urmând să fie construit chiar în aeroportul Henri Coandă.

EXCLUSIV Terra Park va fi scos din nou la licitație. Prețul de pornire este cel oferit de Primăria lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Terra Park va fi scos din nou la licitație. Prețul de pornire este cel oferit de Primăria lui Robert Negoiță

Orbis deține 127 de hoteluri și este singurul licențiator pentru toate brandurile AccorHotels în 16 țări. Este vorba de rețeaua hotelurilor ibis Styles, care a ajuns la 420 de hoteluri și peste 45.000 de camere în 45 de țări.

Grupul hotelier Orbis este cel mai mare lanț de hoteluri din Polonia și Europa Centrală și de Est, fiind licențiator pentru  toate brandurile AccorHotels în 16 țări: Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru,  Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia. Hotelurile operează sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel,  Mercure, ibis, ibis Styles și ibis budget.

Din 1997, Orbis SA este cotată la Bursa din Varșovia.

viewscnt
Afla mai multe despre
orbis hotel group
ibis styles bucharest erbas