Pacheboturile de croazieră revin în Australia după o pauză de peste doi ani

Pacheboturile de croazieră revin în Australia după o pauză de peste doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Un pachebot de croazieră a acostat luni în portul orașului australian Sydney, pentru prima dată după o pauză de peste doi ani, în urma ridicării unei interdicții instituite în scopul combaterii pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arborând pe un afiș imens mesajul ''Ne-am întors acasă'', nava de croazieră Pacific Explorer și-a făcut o intrare triumfală în port, sub un soare radios, înconjurat de remorchere care pulverizau jeturi de apă,, scrie Agerpres.

Tesla nu mai oferă încărcătoare mobile la cumpărarea unei mașini noi CITEȘTE ȘI Tesla nu mai oferă încărcătoare mobile la cumpărarea unei mașini noi

Spectatorii s-au adunat pe esplanada portului pentru a asista la sosirea pachebotului, care a parcurs 18.000 de kilometri în aproape o lună pentru a ajunge în Australia.

Navele destinate croazierelor internaționale au fost interzise în apele australiene în martie 2020, după ce un focar epidemiologic izbucnit la bordul vasului Ruby Princess, o altă navă de croazieră, s-a propagat pe teritoriul australian, provocând apariția a sute de cazuri de COVID-19 și moartea a 28 de persoane.

Pacific Explorer și alte pacheboturi de croazieră aparținând companiei P&O au stat ancorate în largul Ciprului pentru o mare parte a anului trecut în așteptarea ridicării restricțiilor.

Rezervările pentru croazierele P&O în Australia sunt în prezent apropiate de nivelurile prepandemice, a declarat pentru AFP Lyndsey Gordon, o purtătoare de cuvânt a companiei.

Anticipăm un sezon estival aproape normal în 2022-2023'', a mai spus ea.

Anterior pandemiei, circa 350 de nave de croazieră soseau în fiecare an în Australia, transportând peste 600.000 de pasageri. Industria croazierelor generează venituri de 5,2 miliarde de dolari australieni (3,5 miliarde de euro) în Australia, potrivit Asociației internaționale a companiilor de croaziere.

viewscnt
Afla mai multe despre
pacheboturi
croazieră
australia