Radu Enache nu mai candidează la șefia FIHR, favoritul pentru preluarea funcției este Călin Ile

Radu Enache nu mai candidează la șefia FIHR, favoritul pentru preluarea funcției este Călin Ile

Radu Enache și Călin Ile

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 20 oct 2015

Federația Industriei Hoteliere din România își va alege pe 2 noiembrie un nou președinte pentru un mandat de patru ani, iar Radu Enache, cel care ocupă funcția în prezent, a anunțat că nu mai candidează și îl susține pe Călin Ile, directorul hotelului Ibis de lângă Gara de Nord din București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Îl susțin pe domnul Ile, un băiat tânăr și de viitor. Am fost președinte un mandat de patru ani, dar nu mai candidez pentru că vrem să promovăm băieți tineri, valabili, puternici și plini de diplomație, pentru că eu le-am spus-o pe șleau", a declarat pentru Profit.ro Radu Enache, care deține Continental Hotels, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din România.

Principalul nume vechiculat să preia șefie federației, Călin Ile, care, în ultimii 10 ani a fost implicat în mai multe structuri tip ONG sau asociative, crede că a ajuns la experiența și cunoștințele necesare pentru a conduce FIHR.

"Sunt multe probleme cu care se confruntă hotelierii, plecând de la fiscalizare, fortă de muncă, relația cu organismele de control sau cu autoritățile publice centrale sau locale, schimbările aduse în industrie de epoca digitalizării etc. Astăzi nu mai ajunge să conduci doar hotelul pe care îl ai în proprietate sau în operare, ci trebuie să fii conectat puternic la tot ce înseamnă mediul extern și influențele pe care le aduce acesta în viața operaționala de zi cu zi", a spus Ile pentru Profit.ro.

Obiectivele FIHR pe perioada mandatului de patru ani sunt, potrivit lui Ile, concentrarea pe atragerea de membri și creșterea credibilității în piață, în primul an, iar pe termen mediu afilierea la organisme internaționale, implicarea în susținerea, schimbarea și dezvoltarea sistemului educațional în turism, crearea unor grupuri de lucru care să reprezinte industria în relația instituțională cu mediul public si privat și parteneriate cu asociatiii patronal-profesionale pentru susținere reciprocă.

În FIHR sunt înscrise 118 hoteluri cu aproape 11.000 de camere.

viewscnt
Afla mai multe despre
federatie
turism
alegeri