Răducan, FPTR: Dacă nu intervine nicio modificare, pe 1 iunie vom avea primii turiști pe litoral. Dacă nu se deschid restaurantele până atunci, îi putem servi în sistem room service

Răducan, FPTR: Dacă nu intervine nicio modificare, pe 1 iunie vom avea primii turiști pe litoral. Dacă nu se deschid restaurantele până atunci, îi putem servi în sistem room service
scris 28 apr 2020

Prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan, a declarat pentru News.ro că, dacă nu mai intervine vreo modificare legată de restricții, atunci la data de 1 iunie vor veni primii turiști pe litoral din acest sezon. El spera ca până atunci să se rezolve și situația legată de restaurante, iar dacă acestea vor rămâne în continuare închise, atunci hotelierii pot servi turiștii în sistem room-service.

Dragoș Răducan a declarat pentru News.ro, că după data de 15 mai, când urmează să fie ridicate restricțiile privind deplasările, hotelurile pot caza turiști, dar deocamdată problema va fi cu restaurantele că nu se știe ce măsuri vor fi luate în privința acestora pentru menținerea distanțării sociale. 
“După 15 mai, când se ridică interdicția de călătorie, hotelurile pot să cazeze. Problema va fi cu masa. Nu știm unde vor mânca. Există mai multe scenarii. Nu doar la noi în țară, ci în toată Europa nu se știe care vor fi măsurile care se vor lua, care vor fi cerințele de sănătate, de distanțare socială care se vor cere pentru restaurante. Alții deschid înaintea noastră, alte țări cu o industrie turistică mai mare decât a noastră și se vor lua niște hotărâri privind măsuirile de protecție în cazul restaurantelor, piscinelor și tot ce ține de ramura turismului”, a afirmat prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Decizie Hornbach - cine nu poartă mască, nu mai intră în magazin CITEȘTE ȘI Decizie Hornbach - cine nu poartă mască, nu mai intră în magazin

El a spus că pe litoral primii turiști sunt așteptați începând cu data de 1 iunie.

“Avem cereri, avem rezervări, unele sunt plătite în sistem early-booking și dacă nu intervine nicio modificare, pe 1 iunie vom avea primii turiști pe litoral. Până atunci sper să se rezolve și cu masa într-un fel sau altul, vom respecta legea și ne vom adapta indiferent care vor fi solicitările. Doar dacă nu se interzice în continuare deschiderea restaurantelor, dar și pentru asta avem o soluție pentru că îi putem servi la camera în sistemul room-service”, a explicat Dragoș Răducan.

El a menționat că vor fi găsite soluții și pentru all-inclusive.

“Probabil vom găsi soluții și pentru all-inclusive pentru că românii și în general turiștii nu vor dori să renunțe la all-inclusive. Și nu noi suntem cei care vom găsi cele mai bune soluții, sunt alte țări cu o industrie mai puternică, turcii, care sunt practic inventatorii all-inclusive-ului, nu vor renunța la acest tip de servire a mesei, vor găsi niște soluții pe care le vom adapta și noi în România”, a mai declarat prim-vicepreședintele FPTR.

viewscnt
Afla mai multe despre
fptr
dragos raducan
hoteluri