Sectorul turismului din Italia ar putea înregistra pierderi de 100 miliarde de euro în 2020

Sectorul turismului din Italia ar putea înregistra pierderi de 100 miliarde de euro în 2020
scris 8 sep 2020

Impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) asupra industriei italiene a turismului ar putea ajunge în acest an la 100 de miliarde de euro (118 miliarde de dolari), cu mult peste estimările precedente, arată studiile grupurilor de turism Confiturismo și Assoturismo, transmite Xinhua.

Suma reprezintă peste 6% din PIB-ul Italiei la finalul anului trecut. Conform datelor Națiunilor Unite, Italia este una dintre cele mai vizitate țări din lume, iar turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din Produsul Intern Brut. Dacă cifra de 100 de miliarde de euro se confirmă, aportul turismului în PIB se va înjumătăți, apreciază analiștii.

Conform studiilor publicate de Confiturismo și Assoturismo, numărul vizitatorilor care vor veni în Italia va scădea numai în perioada iunie-august cu 65 de milioane, scrie Agerpres.

Patronat: Hotelurile de la mare care au rezistat peste sezon sunt ocupate în proporție de aproximativ 80% în primele zile din septembrie, mai mult de jumătate din turiști plătind cu vouchere de vacanță CITEȘTE ȘI Patronat: Hotelurile de la mare care au rezistat peste sezon sunt ocupate în proporție de aproximativ 80% în primele zile din septembrie, mai mult de jumătate din turiști plătind cu vouchere de vacanță

"La finalul lunii martie lansam ipoteza că sectorul turismului va pierde în acest an 100 de miliarde de euro, iar la acel moment părea o viziune excesiv de dramatică. Dar, cu fiecare zi ne apropiem din ce în ce mai mult ca această cifră să devină realitate", a explicat Luca Patane, președintele Confiturismo.

Italia, a treia economie a zonei euro, ar urma să înregistreze anul acesta o scădere de 11,2%, a previzionat recent Comisia Europeană. Ar fi cel mai sever declin în rândul celor 27 de state membre UE

Reprezentanții Confiturismo și Assoturismo susțin că fără ajutor guvernamental sectorul turismului ar putea suferi pagube irecuperabile, în condițiile în care, în această vară, turismul intern a crescut cu 1,1%, dar sosirile turiștilor străini au scăzut cu 66%.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
turism