Studiu: Românii merg cu avionul de două ori pe an, iar bugetul mediu de călătorie trece de 300 euro de persoană

Studiu: Românii merg cu avionul de două ori pe an, iar bugetul mediu de călătorie trece de 300 euro de persoană
scris 5 nov 2015

Turiștii români călătoresc cu avionul pe destinații externe la fel de des ca turcii sau ungurii, alocând bugete care pornesc de la 300 de euro de persoană pentru un zbor dus-întors, potrivit unui studiu al Paravion.ro, una dintre cele mai importante agenții de turism online din România.

Din datele Paravion.ro reiese că românii zboară, în medie, de două ori pe an, la fel ca turcii și ungurii. Turiștii din România cheltuiesc aproape la fel de mult ca cei din Ungaria pentru un zbor. Astfel, bugetul mediu de călătorie alocat de români pornește de la 300 euro/persoană, iar ungurii plătesc de la 350 euro/persoană pentru un bilet de avion tur-retur. În același timp, costul mediu al unei călătorii cu avionul este de circa 500 euro/persoană pentru turiștii din Turcia.

Românii și turcii preferă destinații similare, aceștia optând pentru locații din Europa. În topul preferințelor turiștilor din România se află orașe din Turcia, Grecia, Spania, Italia și Germania, în timp ce turcii preferă Moscova, Parisul, Londra, Kievul, dar și Grecia, cu insulele și orașele din apropierea acestora. La polul opus se află ungurii, care preferă Bangkokul, Miami, Tokyo, New Yorkul sau Istanbulul.

”Am observat că, deși au tendințe asemănătoare în ceea ce privește frecvența, perioada și bugetul călătoriilor, românii au criterii diferite de turci și unguri, când vine vorba de destinațiile preferate de vacanță. Turiștii din țara noastră caută cele mai bune servicii și raport calitate-preț, pentru turci primează atracțiile turistice, pe când ungurii profită de faptul că nu au nevoie de viză pentru SUA”, a afirmat într-un comunicat Remus Vișan, managing director al Paravion.ro.

El spune că se mai poate observa o asemănare între România și Turcia și în legătură cu ponderea turiștilor tineri, respectiv, seniori, care au accesat anul acesta pachete turistice complete. Aceasta este de 70% tineri - 30% seniori în țara noastră, respectiv 80% tineri - 20% seniori în Turcia.

De asemenea, turiștii români au aceeași deschidere către mobilitate ca aceia din Turcia. În România, rezervările din aplicația mobilă au crescut cu 300% în 2015, ajungând la o cotă de 25% din totalul tranzacțiilor mobile efectuate de clienții Paravion prin intermediul smartphone-ului. La rândul lor, aproximativ 40% dintre rezervările biletelor de avion făcute de turci au venit de pe aplicația mobilă.

Românii se aseamănă cu turcii și în ceea ce privește tipurile de vacanțe solicitate cel mai des, existând o preferință clară pentru citybreak-uri. Pentru aceste vacanțe, românii cheltuiesc, în medie, 250 - 350 euro/persoană, iar turcii, 500 - 1.000 euro/persoană. În cazul vacanțelor mai lungi, de 7 zile, turiștii români alocă un buget mediu de 600 - 800 euro/persoană, față de 650 - 1.000 euro/persoană, cât cheltuiesc turcii, a mai precizat Remus Vișan.

Paravion.ro activează și pe piața din Turcia sub brandul Bavul.com, achiziționat în luna martie a acestui an.

Paravion.ro face parte din grupul Happy Tour, deținut de fondul spaniol de investiții GED, și este una dintre cele mai mari agenții de turism online din România, operând pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia. Agenția oferă servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel.

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti romani
studiu
zbor
avion
strainatate