Un nou tip de aeronavă în flota KLM: Boeing 787-9 Dreamliner

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 4 nov 2015

KLM Royal Dutch Airlines anunță că începe operarea unui nou tip de aeronavă, Boeing 787-9 "Dreamliner’", care aduce o serie de îmbunătățiri ce includ un nou design al cabinei și Wi-Fi pentru pasageri. Primul zbor al noului Boeing 787-9 este programat pentru data de 22 noiembrie 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre cele mai importante caracteristici ale aeronavei sunt noile locuri World Business Class (WBC), care se pot rabata complet la 180 grade și au acces direct la culoar, scaunele de la Economy Class, care se pot rabata cu 40% mai mult comparativ cu cele din alte avioane Boeing, un sistem de divertisment modern și Wi-Fi pentru toți pasagerii care doresc să fie online în timpul zborului lor, a anunțat compania aeriană într-un comunicat.

De asemenea, din punct de vedere tehnic, avionul prezintă numeroase îmbunătățiri. Acesta este echipat cu motoare care reduc consumul de combustibil cu cel puțin 20%, dar și nivelul de zgomotul, cu până la 40%. Mai mult, noul "Dreamliner" poate rezista unor forțe extreme care echivalează cu 150% din posibilele forțe pe care le-ar putea întâlni în timpul unui zbor obișnuit.

Viteza de croazieră a unui avion Boeing 787-9 este de 913 km/h, în timp ce viteza sa maximă atinge 954 km/h.

Designul aeronavei este și el modificat, iar sistemul de divertisment, care cuprinde monitoare de 16 inch și ecrane cu touchscreen pentru toate clasele, împreună cu conexiunea Wi-Fi, le va oferi pasagerilor posibilitate de a fi conectați online pe tot parcursul zborului.

După adăugarea celor 10 aeronave Boeing 787-9 la flota sa pe parcursul anului viitor, compania plănuiește să introducă pe cursele sale și noul Airbus A350.

Air France KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian, la nivel mondial, și lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. În 2014 Air France KLM a transportat peste 87,4 milioane de pasageri și peste 1,3 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 546 aeronave, iar rețeaua acoperă 316 de destinații din 115 țări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, și Amsterdam-Schiphol.

Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 20 membri și care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o rețea globală de peste 16.323 de zboruri către peste 1.064 de destinații din 178 de țări.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
air france klm
avion
boeing