Tensiunile geopolitice pot anula din croazierele în Portul Constanța

Tensiunile geopolitice pot anula din croazierele în Portul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2022

Multe din sosirile navelor de croazieră maritime și fluviale în Portul Constanța din 2022 ar putea fi anulate din cauza tensiunilor geopolitice din bazinul Marii Negre, a avertizat Corina Martin, președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța și fost președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape 40 de nave de croazieră maritime și fluviale și-au anunțat până acum sosirea în acest port în 2022.

Cu toate acestea, susține Corina Martin, "multe din aceste sosiri vor fi, din păcate, anulate, în urma tensionării situației geopolitice în bazinul Marii Negre. Circulația turistică și turismul în general reprezintă o industrie extrem de sensibila la orice tensiuni politice".

VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes

De asemenea, Corina Martin reamintește că fiecare asemenea navă de pasageri aduce mii de turiști străini la Constanta, care devine astfel poarta de intrare în România, iar aceste mii de turiști consumă, în cele câteva ore de escală, servicii turistice ale județului Constanta.

Agențiile de turism specializate organizează tururi și excursii locale, care pun în valoarea, promovează și "vând" Dobrogea turistică: Tur de Litoral, Degustări de vinuri la cramele dobrogene, Croazieră de o zi în Delta Dunării cu prânz pescăresc, Tur de mănăstiri cu prânz gătit de călugări la mănăstirile dobrogene, Tururi antice și arheologice etc, adaugă Corina Martin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
croaziere
constanta