Un celebru comediant britanic va promova turistic România la BBC. Palatul Parlamentului, printre obiectivele prezentate. ”Stereotipurile care persistă pot fi exagerate!”

Un celebru comediant britanic va promova turistic România la BBC. Palatul Parlamentului, printre obiectivele prezentate. ”Stereotipurile care persistă pot fi exagerate!”
scris 2 sep 2021

Actorul și comediantul britanic Romesh Ranganathan va promova România în cadrul unei emisiuni de succes la postul BBC. Printre obiectivele turistice prezentate cu acest prilej va fi și Palatul Parlamentului, relevă date analizate de Profit.ro.

De ce este important: Romesh Ranganathan este protagonist și prezentator în numeroase comedii de televiziune, precum și câștigător al unor premii BAFTA, în 2020 și în 2021.

ANAF și Poliția îi caută pe cei care comercializează tutun prin intermediul platformelor online CITEȘTE ȘI ANAF și Poliția îi caută pe cei care comercializează tutun prin intermediul platformelor online

Postul de televiziune BBC 2 a solicitat să filmeze în regim de gratuitate câteva săli din incinta Palatului Parlamentului, care va fi vizitat de comediantul britanic, imaginile urmând fie folosite în cadrul documentarului The Misadventures of Romesh Ranganathan.

Emisiunea are un scop educativ, este realizată sub forma unui documentar de călătorie și a câștigat, în 2020, premiul British Academy Television pentru cele mai bune imagini.

Formatul standard de prezentare este de recomandare turistică, în episoadele anterioare destinațiile prezentate fiind Albania, Bosnia, Canada, Columbia, Etiopia, Haiti, Mongolia.

Guvernul respinge cumulul pensiei anticipate cu salariu în mediul privat sau de la stat CITEȘTE ȘI Guvernul respinge cumulul pensiei anticipate cu salariu în mediul privat sau de la stat

Astfel, arată realizatorii emisiunii, Romesh Ranganathan călătorește în locuri turistice ”mai puțin vizitate”, pentru a arăta că ”stereotipurile care persistă cu privire la acestea pot fi exagerate” și, totodată, mult mai important, să prezinte telespecatorilor ce este bine de știut și de admirat cu privire la țara respectivă.

The Misadventures of Romesh Ranganathan este urmărit de circa 2 milioane de telespectatori per episod, audiența fiind formată din toate categoriile de vârstă, inclusiv de catgoriile mai tinere care caută noi destinații de vizitat.

Conform solicitării producătorului emisiunii, episodul care va prezenta România va începe chiar cu vizita lui Romesh Ranganathan la Palatul Parlamentului.

VIDEO Câți bani au încasat companiile de apărare din România în 17 ani de război în Afganistan, vânzând arme Guvernului de la Kabul, înlăturat recent de trupele talibane CITEȘTE ȘI VIDEO Câți bani au încasat companiile de apărare din România în 17 ani de război în Afganistan, vânzând arme Guvernului de la Kabul, înlăturat recent de trupele talibane

Administrația Palatului Parlamentului pare să fi învățat din solicitările anterioare și să fi ținut cont de atenționarea Profit.ro, care a prezentat în trecut faptul că parlamentarii au decis să nu acorde gratuitate pentru 5 ore de filmare unei echipe BBC și fostului parlamentar britanic Michael Portillo, pentru celebra emisiune Great Continental Railway Journeys, care promovează turistic țări europene și este preluată de cele mai cunoscute canale internaționale de profil.

Palatul Parlamentului a mai făcut în trecut obiectul unor emisiuni celebre, precum Top Gear, aici fiind filmate atât spot-uri publicitare pentru noi autovehicule, cât și filme sau seriale

Celebrul regizor francez de origine greacă Costa Gavras a filmat, în 2001, la Palatul Parlamentului scene pentru filmul Amen, care a fost foarte apreciat de critica de specialitate și de public pentru punerea în discuție a modului în care Vaticanul și Papa Pius al XII-lea au reacționat cu privire la exterminarea populației evreiești de către Germania nazistă. Marcel Iureș a jucat în film rolul Papei, iar Ion Caramitru rolul unui cardinal, sălile Palatului Parlamentului fiind folosite pentru a ilustra scene de la Vatican.

viewscnt
Afla mai multe despre
romesh ranganathan
turism
romania
filma
emisiune
palatul parlamentului