Vola.ro a vândut 40.000 de bilete de avion în octombrie, cifră record

Vola.ro a vândut 40.000 de bilete de avion în octombrie, cifră record

Daniel Truică, CEO Vola.ro

scris 22 nov 2018

Agenția Vola.ro, cel mai mare jucător online din turism, a anunțat un număr record de bilete de avion vândute în octombrie, respectiv 40.000, cu 10% mai multe față de luna septembrie și cu 42% peste volumul vândut în octombrie anul trecut. Cele mai cerute destinații în luna octombrie au fost orașele europene cu mari comunități de români, cum sunt Londra, Paris, Roma, Milano, Madrid, Barcelona, dar și orașele cunoscute pentru târgurile de Crăciun organizate în preajma sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Viena, Berlin, Bruxelles etc.

Ultimul astfel de prag a fost atins tot în acest an, în luna mai, când peste 30.000 de bilete de avion au fost emise pe Vola.ro. De atunci, media zilnică a numărului de bilete de avion emise depășește 1.000.

În mod tradițional, lunile octombrie și noiembrie, ca luni premergătoare sărbătorilor, sunt printre cele mai aglomerate perioade din an în ceea ce privește rezervarea biletelor de avion. Luna octombrie 2018 a fost cea mai bună luna din istoria Vola.ro, din punct de vedere al numărului biletelor de avion emise.

Fie că vorbim despre persoane care călătoresc pentru a fi alături de familie și prieteni de sărbători, fie că vorbim despre persoane care călătoresc spre destinația de vacanță, românii au început să își aleagă cea mai bună varianta de zbor de sărbători. Recordurile de vânzări s-au înregistrat încă din primul weekend din luna octombrie: cele mai multe bilete emise cumulat într-un weekend și cele mai multe bilete emise într-o zi a săptămânii: 1.673 de bilete (vineri, 5 octombrie). Al doilea weekend din luna octombrie a adus un alt record: cele mai multe bilete emise într-o zi de weekend: 979. (sâmbătă, 13 octombrie).

"Pentru Vola.ro, anul 2018 a însemnat revenirea la creșterile galopante din anii 2010 – 2014. Condiția favorabilă a pieței și creșterea numărului românilor care găsesc facil să își rezerve biletul de avion online, ne-au creat cadrul perfect pentru a reveni la creșteri de peste 30% în ceea ce privește numărul biletelor de avion vândute. Bineînțeles, creșterea business-ului a atras după sine și creșterea echipei", spune Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Vola.ro estimează vânzări de 80 milioane euro în acest an, în creștere cu 30%, pe fondul problemelor concurentelor Paravion și Tripsta CITEȘTE ȘI Vola.ro estimează vânzări de 80 milioane euro în acest an, în creștere cu 30%, pe fondul problemelor concurentelor Paravion și Tripsta

Cele mai cerute destinații în luna octombrie au fost orașele europene cu mari comunități de români, cum sunt Londra, Paris, Roma, Milano, Madrid, Barcelona, dar și orașele cunoscute pentru târgurile de Crăciun organizate în preajma sărbătorilor de iarnă, cum ar fi Viena, Berlin, Bruxelles etc. Prețurile încep de la 35 euro pentru zboruri spre Roma, Milano, Viena, 45 de euro pentru zboruri spre Londra, 50 de euro spre Atena, 80 de euro Barcelona, 90 euro Paris și 130 euro Lisabona.

Din totalul biletelor vândute în luna octombrie, 80% au fost pentru zboruri cu companii low cost și 20% au fost pentru zboruri cu companii de linie. Prețul mediu pentru un bilet de avion cumpărat în luna octombrie a fost de 160 de euro. S-a înregistrat și un record în ceea ce privește cel mai scump bilet de avion achiziționat de pe Vola.ro: un bilet business class pe ruta Los Angeles Paris, care a costat 8.693 euro pentru o persoană. Cel mai ieftin bilet de avion achiziționat a fost un bilet la o companie low cost pe ruta București – Bruxelles și retur, care a costat 20 euro.

Majoritatea rezervărilor sunt pentru cupluri, circa 30% dintre rezervări fiind făcute pentru cel puțin 2 persoane, dar a fost înregistrată și situația unei rezervări pentru un grup de 28 de persoane pe ruta București – Catania și retur.

Asia a fost cea mai cerută destinație intercontinentală, românii plătind în medie 250 euro pentru un zbor în Dubai, 470 euro pentru un zbor spre Bangkok, 500 euro pentru Phuket, 700 euro pentru Maldive și 800 euro pentru Bali. De altfel, 64% dintre biletele intercontinentale au avut că destinație continentul asiatic.

În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch. În 2017, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 6,65 milioane de euro și a înregistrat un total de tranzacții intermediate de peste 60 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vola.ro
bilete
avion
vanzari