Apel al Kievului către refugiații ucraineni: Nu vă întoarceți acasă iarna aceasta, rețeaua electrică nu va rezista!

Apel al Kievului către refugiații ucraineni: Nu vă întoarceți acasă iarna aceasta, rețeaua electrică nu va rezista!
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2022

Vicepremierul de la Kiev Irina Vereshchuk a lansat un apel către ucrainenii refugiați în străinătate din cauza războiului declanșat de Rusia să nu se întoarcă acasă în această iarnă, scrie rbc.ua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

″Puteți vedea ce se întâmplă: Rusia a trecut la terorizarea civililor, pentru că nu poate lupta cu armata Ucrainei și pierde pe câmpul de luptă. Vă rog să nu vă întoarceți. Trebuie să trecem peste această iarnă. Din păcate, rețeaua electrică nu va rezista, vedeți ce face Rusia. Nu vă întoarceți. Dacă aveți mijloacele necesare pentru a petrece iarna în străinătate, faceți acest lucru″, a spus Vereshchuk, într-o emisiune televizată.

Guvernul trimite primăriilor 726 milioane lei, din Fondul de rezervă, pentru plata salariilor, încălzirii, iluminatului sau curățeniei. Lipsa veniturilor locale pusă și pe seama războiului din Ucraina. Doar o primărie din București LISTA CITEȘTE ȘI Guvernul trimite primăriilor 726 milioane lei, din Fondul de rezervă, pentru plata salariilor, încălzirii, iluminatului sau curățeniei. Lipsa veniturilor locale pusă și pe seama războiului din Ucraina. Doar o primărie din București LISTA

Din 10 octombrie și până în prezent, atacurile cu rachete și drone ale Federației Ruse asupra orașelor și infrastructurilor critice ale Ucrainei au distrus peste 30% din capacitatea de producție de energie a țării, afectând grav funcționarea sistemului energetic ucrainean.

Potrivit ONU, peste 12 milioane de persoane părăsiseră Ucraina de la startul invaziei ruse și până la jumătatea lunii trecute. Din acestea, circa 5 milioane s-au și întors.

viewscnt
Afla mai multe despre
refugiati ucraineni
atacuri rusia sistemul energetic al ucrainei
retea electrica ucraina
razboi rusia ucraina