Aproape jumătate dintre austrieci vor limitarea drepturilor musulmanilor

Aproape jumătate dintre austrieci vor limitarea drepturilor musulmanilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2019

Aproape jumătate dintre austrieci (45%) consideră că musulmanii nu ar trebui să aibă aceleași drepturi ca ei, potrivit unui studiu al Universității din Salzburg publicat joi și citat de France Presse, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare și care dezvăluie o neîncredere puternică față de islam.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dintre cei chestionați în studiu, 45% au subscris la afirmația că "musulmanii nu ar trebui să aibă aceleași drepturi ca toată lumea în Austria", scrie Agerpres.

În plus, 70% dintre respondenți consideră că islamul nu își are locul în Occident.

FOTO OnePlus își lansează primul televizor împreună cu un nou flagship CITEȘTE ȘI FOTO OnePlus își lansează primul televizor împreună cu un nou flagship

Majoritatea austriecilor doresc de asemenea ca musulmanii să fie restricționați în practica lor religioasă și spun că se simt uneori străini în propria țară din cauza prezenței lor.

Un procent de 59% dintre ei se tem că unii musulmani sunt teroriști. Și 48% cer interzicerea construcției de moschei, potrivit rezultatelor consultate de AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
musulmani