Comisia Europeană investighează ajutorul de 95 milioane euro acordat de Polonia pentru extinderea fabricii LG Chem

Comisia Europeană investighează ajutorul de 95 milioane euro acordat de Polonia pentru extinderea fabricii LG Chem
scris 11 aug 2020

Comisia Europeană (CE) a demarat o investigație aprofundată privind planul Poloniei de a acorda un ajutor de 95 de milioane de euro grupului sud-coreean LG Chem Ltd pentru a extinde fabrica sa de baterii destinate automobilelor electrice, exprimându-și dubiile privind respectarea reglementărilor privind concurența, transmite Reuters.

În 2017, LG Chem a anunțat că va investi peste un miliard de euro pentru a majora capacitatea de producție a unității sale din Polonia. Ulterior, autoritățile de la Varșovia au căutat să obțină aprobarea CE pentru ajutorul de 95 de milioane de euro acordat companiei, scrie Agerpres.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Executivul comunitar și-a exprimat temerile privind sprijinul polonez, în special dacă sunt furnizate subvenții pentru extinderea fabricii, și posibilitatea depășirii nivelului de ajutor permis.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
lg chem