Compania germană Leoni, cu 3 fabrici în România, negociază vânzarea unei divizii și pregătește concedieri

Compania germană Leoni, cu 3 fabrici în România, negociază vânzarea unei divizii și pregătește concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2019

Compania germană Leoni, cu fabrici și în România,au început să se întâlnească cu potențiali cumpărători ai diviziei sale care produce fire și cabluri (WCS), o tranzacție menită să îmbunătățească situația financiară a producătorului german de cabluri auto, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre companiile interesate se află Huber+Suhner, Prysmian, Adient, Deren, și firmele de private equity Triton, Bain și KKR, arată sursa citată de Agerpres.

Leoni trebuie să refinanțeze datorii de aproximativ 200 de milioane de euro scadente anul viitor.

Luna trecută, Leoni a anunțat că explorează toate opțiunile pentru a-și asigura viitoarea finanțare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

EXCLUSIV Cum explică șeful Telekom România noile concedieri: Noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cum explică șeful Telekom România noile concedieri: Noi, la nivelul companiei, trebuie să ne adaptăm

Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ținta de profit pe 2019, anunțată în februarie, și a informat că va face concedieri și posibil va vinde active.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe și dobânzi de 100 - 130 de milioane de euro, în scădere față de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunțat că nu-și va îndeplini acest obiectiv și va stabili unul nou.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunța la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajați pe plan global.

 

 

Leoni, care produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe, deține trei fabrici în România, la Arad, Bistrița și Pitești. În regiune, Leoni are fabrici în Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina și în Bulgaria, unde a început recent prima sa investiție.

Banca centrală a Turciei anunță că pregătește majorarea dobânzii cheie pentru a pune frână inflației, dar lira turcească continuă declinul CITEȘTE ȘI Banca centrală a Turciei anunță că pregătește majorarea dobânzii cheie pentru a pune frână inflației, dar lira turcească continuă declinul

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu mai mult de  75.000 de angajați în peste 30 de țări.

Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
leoni
romania
fabrici
cabluri
concedieri