Facebook își trimite un reprezentant legal în Turcia, supunându-se unei legi controversate

Facebook își trimite un reprezentant legal în Turcia, supunându-se unei legi controversate
scris 19 ian 2021

Rețeaua de socializare Facebook a anunțat luni că va numi un reprezentant legal în Turcia, supunându-se astfel unei legi controversate care ar putea să oblige gigantul american să retragă unele postări la somația justiției, relatează AFP.

"Conform noilor dispoziții legale, am decis să începem demersurile pentru a avea un reprezentant oficial în Turcia", a precizat Facebook într-un comunicat.

Ministrul adjunct al Transportului și Infrastructurii din Turcia, Omer Fatih Sayan, a declarat că măsura vizează de asemenea și rețeaua de socializare Instagram, proprietate a Facebook, scrie Agerpres.

FOTO Viorica Dăncilă își va lansa o \ CITEȘTE ȘI FOTO Viorica Dăncilă își va lansa o "carte-interviu". "Sunt lucruri care trebuie spuse."

La apelul președintelui Recep Tayyip Erdogan, care a vrut "să pună ordine" în rețelele de socializare, parlamentul turc a votat în iulie o lege care înăsprește considerabil controlul autorităților asupra principalelor platforme.

Legea, intrată în vigoare în octombrie, obligă rețelele de socializare cu mai mult de un milion de conexiuni unice pe zi, cum sunt Twitter și Facebook, să aibă un reprezentant în Turcia, sub amenințarea sancțiunilor, și să se supună deciziilor instanțelor care cer retragerea anumitor materiale în cel mult 48 de ore.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
turcia