Grecii - obligați să poarte ...două măști de protecție

Grecii - obligați să poarte ...două măști de protecție
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2021

Grecia a interzis festivitățile publice de Crăciun și Anul nou și a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, relatează Reuters și Ekathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile vor intra în vigoare din dimineața zilei de 24 decembrie și prevăd de asemenea ca persoanele să poarte două măști de protecție sau măști cu un grad ridicat de protecție când se află în mijloacele de transport în comun sau supermarketuri, scrie Hotnews.ro.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Vizitatorii străini sunt de asemenea „puternic încurajați” să își facă două teste PCR cu câteva zile înainte de sosirea în țară.

Ministrul sănătății Thanos Plevris a declarat că, pentru a se evita un nou lockdown, alte noi măsuri vor fi adoptate la începutul anului viitor, în special pentru evenimentele sportive și de divertisment

„Monitorizăm constant cazurile pentru a vedea dacă în spatele variantei Delta se află o răspândire a Omicron”, a afirmat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Situația pandemică în Grecia

Autoritățile elene au raportat câteva zeci de infecții cu noua variantă Omicron de la începutul lunii decembrie.

Grecia, care a ieșit anul trecut din primul val al pandemiei într-o stare mai bună decât unele țări europene, se confruntă în ultimele luni cu o creștere vertiginoasă a numărului de infecții care a pus sub presiune sistemul spitalicesc.

Autoritățile de la Atena au raportat miercuri 5.641 de noi infecții cu coronavirusul și 69 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total de contagieri cu SARS-CoV-2 în această țară a ajuns la 1.049.936 de la izbucnirea pandemiei, în timp ce cel al deceselor cauzate de coronavirus la 20.126.

Grecia și-a vaccinat cu schema completă a unui vaccin anti-Covid în jur de 65,7% din populație.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
masti de protectie