Viktor Orban anunță plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare înaintea alegerilor de anul viitor

Viktor Orban anunță plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare înaintea alegerilor de anul viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2021

Guvernul ungar condus de premierul Viktor Orbán va plafona dobânzile la creditele ipotecare pentru o perioadă de 6 luni începând cu luna ianuarie, măsura venind cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare în care partidul său Fidesz este cotat în spatele coaliției unite a opoziției, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a Ungariei, prima din Uniunea Europeană care a început să majoreze costurile de îndatorare după izbucnirea pandemiei de COVID-19, a crescut dobânzile sale de referință începând din luna iunie, aceastea ajungând acum la cel mai ridicat nivel de după luna mai din 2014, scrie Hotnews.ro.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Inflația a crescut la 7,4% în noiembrie, cea mai ridicată rată înregistrată în ultimii 14 ani, aceasta fiind alimentată parțial de prețurile mai mari pentru carburanți, alcool și produse din tutun.

Banca centrală de la Budapesta a anunțat că va continua să crească dobânzile de referință și anul viitor pentru a ține sub control creșterea prețurilor și tendințele inflaționiste.

„Inflația afectează și alte domenii ca de exemplu dobânzile la împrumuturile luate în trecut”, a afirmat Viktor Orbán în cadrul unui live pe Facebook.

„Prin urmare trebuie să construim noi linii de apărare. Lansăm o plafonare a dobânzilor bancare”, a anunțat acesta.

Măsurile anunțate de Viktor Orbán înaintea alegerilor din 2022

Premierul maghiar a precizat că dobânzile la creditele ipotecare vor fi plafonate la nivelurile înregistrate la jumătatea lunii octombrie, ceea ce va duce la rambursări mai mici începând cu luna februarie a anului viitor.

Orbán, în vârstă de 58 de ani, se va confrunta pentru prima dată de când a ajuns la putere în 2010 cu un front unit al opoziției la alegerile parlamentare ce vor avea loc cel mai probabil în aprilie 2022.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Un sondaj de opinie publicat săptămâna această arată că marea coaliției a opoziției, care include Coaliția Democrată, socialiștii, liberalii și Jobbik, are un avans de 3 procente față de partidul Fidesz condus de Viktor Orbán.

Orban a anunțat luna trecută că autoritățile vor plafona prețurile la carburanți pentru a proteja consumatorii de o creștere subită a prețurilor.

Premierul ungar a anunțat de asemenea că pensionarii, familiile și tinerii care intră în câmpul muncii vor beneficia de reduceri ale fiscalității și alte beneficii înaintea alegerilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
dobanzi
credite ipotecare