Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, reținut într-un dosar de trădare și îmbogățire ilicită

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, reținut într-un dosar de trădare și îmbogățire ilicită
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a declarat că fostul președinte Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Igor Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită, arată deschide.md.

Starbucks pleacă definitiv din Rusia CITEȘTE ȘI Starbucks pleacă definitiv din Rusia

Unul dintre cele mai importante este dosarul de corupție cunoscut sub numele „Kuliok” (pungă neagră de plastic – n.red.).

În mai 2020, o înregistrare video prezentare o conversație a lui Igor Dodon împreună cu oligarhul Vlad Plahotniuc, acum fugar, și mâna sa dreapta Serghei Iaralov, în care părțile discută probleme politice.

Într-un moment al conversației, Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă neagră (kuliok – termen din rusă, n.red.) de plastic în care se presupune că era o sumă de bani recurența care îi era plătită de către Plahotniuc lui Dodon pentru ca Partidul Socialiștilor să nu obstrucționeze guvernarea Partidul Democrat, condus de facto de Plahotniuc.

Pe înregistrare Dodon și Plahotniuc vorbesc de „salarii” și ziua de luni că termen de plată.

viewscnt
Afla mai multe despre
igor dodon
dosarul sacoșa