Într-o singură lună, mii de cetățeni unguri au plecat la muncă în Austria

Într-o singură lună, mii de cetățeni unguri au plecat la muncă în Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

La mijlocul lunii ianuarie, compania austriacă de asigurări sociale a publicat cele mai recente date statistice din decembrie privind lucrătorii străini care lucrează în Austria, potrivit presei ungare, citată de Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este important de menționat că Österreichische Sozialversicherung ia în calcul doar angajații înregistrați cu normă întreagă.

LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul CITEȘTE ȘI LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul

În ultima lună a anului 2023 numărul acestora a fost de 973.193, respectiv cu aproximativ zece mii mai puțin față de 983.699 de angajați înregistrați în noiembrie. Ceea ce oarecum este surprinzător, având în vedere că luna decembrie este considerat sezonul de vârf în turismul de iarnă foarte vibrant în Austria.

Este adevărat că pe o bază anuală, a fost înregistrată deja o creștere de aproximativ 5 la sută, după ce în decembrie 2022 doar 929.739 de lucrători străini erau înregistrați pe piața muncii din Austria.

Ca și atunci, și de această dată, cel mai mare număr de muncitori străini este reprezentat de cetățenii germani: luna trecută au fost 127.559, în timp ce în noiembrie erau 123.993.

Câți unguri lucrează în Austria?

Dar nu numai numărul muncitorilor germani a crescut în decursul unei singure luni, ci și numărul cetățenilor ungari. În noiembrie erau 118.930 de cetățeni unguri în Austria, iar în decembrie numărul lor a crescut la 123.032. Aceasta este o creștere de 4.102 persoane, respectiv o creștere de aproape 3,5 la sută, scrie Vilaggazdasag.

Acestă situație este șocantă, chiar dacă era de așteptat că cererea de muncă în sezonul de iarnă din Austria va absorbi forța de muncă liberă din Ungaria. Dar, în timp ce în Ungaria a existat un exod, muncitorii din țările din regiune, slovacii, polonezii, românii și chiar slovenii, au plecat din Austria cu miile în decembrie.

Bitdefender deschide un centru operațional de securitate pentru clienții din Asia-Pacific. Decizia vine după cumpărarea unei companii din Singapore CITEȘTE ȘI Bitdefender deschide un centru operațional de securitate pentru clienții din Asia-Pacific. Decizia vine după cumpărarea unei companii din Singapore

În comparație cu aceasta, forța de muncă ungară de peste 123.000 înseamnă că unu din opt muncitori străini, angajați cu normă întreagă pe piața muncii din Austria, este cetățean ungar. În același timp, imaginea de ansamblu include și faptul că saltul din decembrie nu este fără precedent, deoarece la fel s-a întâmplat și în 2022.

Atunci numărul ungurilor care lucrau în Austria a crescut din noiembrie până în decembrie cu 4.029, ajungând la 115.439. Cu alte cuvinte, comparativ cu luna decembrie 2022, Austria s-a îmbogățit cu 7.593 de muncitori ungari în decembrie 2023 față de luna decembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
ungaria
muncitori