Numărul căsătoriilor din Ungaria a crescut substanțial datorită unui program guvernamental de sprijin

Numărul căsătoriilor din Ungaria a crescut substanțial datorită unui program guvernamental de sprijin
scris 27 nov 2019

Guvernul de la Budapesta a introdus în acest an un o nouă schemă pentru a sprijini căsătoriile și nașterile prin împrumuturi subvenționate, iar programul a contribuit deja la înmulțirea exponențială a nunților, dar este încă prea devreme de spus dacă va contribui și la creșterea numărului de bebeluși, comentează Reuters.

Premierul naționalist Viktor Orban a făcut o prioritate din a convinge cât mai mulți cetățeni ungari să se căsătorească și să aibă copii, pentru a opri declinul demografic. El a introdus o serie de avantaje fiscale și alte programe pentru a sprijini familiile, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Dăncilă a demisionat de la șefia PSD CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

O mare schemă adoptată în acest an le oferă cuplurilor care se căsătoresc până ce mireasa împlinește 41 de ani împrumuturi subvenționate care pot ajunge până la 10 milioane de forinți (33.000 de dolari). O treime din credit va fi ștearsă dacă soții fac doi copii, iar întreaga datorie va fi eliminată dacă vor avea trei copii.

Biroul central de statistică (KSH) a precizat că numărul persoanelor care s-au căsătorit în primele nouă luni ale anului a crescut cu 20%. Numărul nunților din primele nouă luni a fost cel mai mare înregistrat într-un astfel de interval după 1990.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
casatorii